Igaunijas Patērētāju tiesību departaments iesaka nepirkt biļetes uz "airBaltic" reisiem

Igaunijas Patērētāju tiesību aizsardzības departaments iesaka nepirkt biļetes uz Latvijas nacionālās aviokompānijas "airBaltic" reisiem, ceturtdien ziņo Igaunijas laikraksts "Ohtuleht".

Igaunijas Patērētāju tiesību aizsardzības departamentam nav iesniegtas sūdzības par "airBaltic", taču departamentam trešdien zvanījuši vairāki cilvēki, kuri jautājuši, vai ir droši iegādāties biļetes uz "airBaltic" reisiem, raksta "Ohtuleht".

"Kopumā risks, iegādājoties "airBaltic" biļetes, pašlaik ir lielāks nekā parasti, jo problēmas ar šīs aviokompānijas lidojumiem ir ļoti aktuālas un tiek plaši apspriestas. Patērētāju tiesību aizsardzības departaments nevar aizliegt patērētājiem pirkt biļetes uz "airBaltic" reisiem, bet mēs esam ieteikuši to nedarīt, ņemot vērā neseno lidojumu atcelšanu, par ko netika sniegti paskaidrojumi," laikrakstam "Ohtuleht" teicis Igaunijas Patērētāju tiesību aizsardzības departamenta pārstāvis.

Ja biļete tomēr ir iegādāta, Igaunijas Patērētāju tiesību aizsardzības departaments iesaka iedzīvotājiem noskaidrot, kas viņiem tiek piedāvāts reisa atcelšanas gadījumā, raksta "Ohtuleht".

Tallinas lidostas valdes loceklis Ēriks Sakovs laikrakstam "Ohtuleht" atzinis, ka tikai otrdien vien "airBaltic" atcelto Tallinas–Rīgas reisu dēļ ietekmēti apmēram 150 cilvēku ceļošanas plāni.

Jau vēstīts, ka "airBaltic" pirmdien, 12.septembrī, atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Tallinu un Viļņu, savukārt otrdien, 13.septembrī, aviokompānija atcēla reisus no un uz Briseli, Berlīni, Stokholmu, Tallinu un Viļņu. Kompānijas korporatīvo komunikāciju viceprezidents Jānis Vanags aģentūrai BNS iepriekš paskaidroja, ka uz visiem šiem galamērķiem "airBaltic" lidojumus izpilda vairākas reizes dienā un neviens no atceltajiem reisiem nav vienīgais.

Ziņots arī, ka satiksmes ministrs Uldis Augulis žurnālistiem pastāstīja, ka neoficiālā informācija, kas ir Satiksmes ministrijas (SM) rīcībā, liecina, ka "airBaltic" reisus atcēlusi saistībā ar to nepietiekamo piepildījumu un tādēļ, ka uz konkrētajiem galamērķiem "airBaltic" lidojumus izpilda vairākas reizes dienā.

SM oficiālu "airBaltic" skaidrojumu saņēma otrdien, 13.septembrī, taču ministriju neapmierina "airBaltic" oficiāli iesniegtais paskaidrojums. "Satiksmes ministriju neapmierina sniegtā informācija, jo nav norādīti absolūti nekādi argumenti par reisu atcelšanas iemesliem," aģentūrai BNS pastāstīja SM Komunikācijas nodaļas vadītājs Aivis Freidenfelds un piebilda, ka SM tomēr cer sagaidīt no nacionālās lidsabiedrības pilnīgu paskaidrojumu.

Kompānija "airBaltic" veic tiešos lidojumus no trim Baltijas valstu galvaspilsētām – Rīgas, Viļņas un Tallinas, kā arī nodrošina aviosatiksmi vairākos iekšzemes maršrutos Somijā. "airBaltic" neauditētie zaudējumi pērn bija 34,2 miljoni latu pretēji peļņai 2009.gadā.

"airBaltic" dibināts 1995.gadā, tā lielākie akcionāri ir Latvijas valsts ar 52,6% akciju un "Baltijas aviācijas sistēmas" (BAS) ar 47,2% akciju, kas tās 2009.gada sākumā iegādājās no SAS. BAS 50% kapitāldaļu pieder "airBaltic" prezidentam un izpilddirektoram Bertoltam Flikam, bet vēl 50% - Bahamu salās reģistrētai kompānijai "Taurus Asset Management Fund Limited".

Svarīgākais