Tropiskā vētra "Neits" sasniedz Meksiku, izraisa divu cilvēku nāvi

Atlantijas tropiskā vētra "Neits" svētdien sasniedza Meksiku, kur tajā gājuši bojā vismaz divi valsts naftas kompānijas PEMEX darbinieki un viens pazudis bez vēsts, paziņoja PEMEX vadība.

Meksikas karaflote atrada divus bojāgājušos un evakuēja septiņus izdzīvojušos PEMEX darbiniekus no naftas ieguves platformas Meksikas līcī, kura tika evakuēta "Neita" tuvošanās dēļ. Vēl viens PEMEX darbinieks ir pazudis un tiek meklēts.

Starp evakuētajiem PEMEX darbiniekiem ir četri Meksikas, divi ASV un viens Bangladešas pilsonis. Abi bojāgājušie vēl nav identificēti.

PEMEX svētdien evakuēja vēl 473 darbiniekus no sešām naftas ieguves platformām Meksikas līcī sliktu laikapstākļu dēļ.

Tropiskajai vētrai "Neits" virzoties dziļāk iekšzemē, tā reducējās par tropisku zema spiediena apgabalu, paziņoja ASV Nacionālais orkānu centrs.

"Neits" svētdien no Meksikas līča pārvietojās uz Meksiku, atnesot lietusgāzes un stipru vēju. Tā vēju stiprums bija 21 metrs sekundē.

"Neits" ("Nate"), kas ir 14.vētra ar vārdu šīgada Atlantijas orkānu sezonā, izveidojās pagājušonedēļ Meksikas līcī. Šīgada Atlantijas orkānu sezonā, kas ilgst no 1.jūnija līdz 20.novembrim, pirmās vārdā nosauktās vētras bija "Arlēna" ("Arlene"), "Brets" ("Bret"), "Sindija" ("Cindy"), "Dons" ("Don"), "Emīlija" ("Emily"), "Frenklins" ("Franklin"), "Gerta" ("Gert"), "Hārvijs" ("Harvey"), "Airīna" ("Irene"), "Hosē" ("Jose"), "Katja" ("Katia"), "Lī" ("Lee") un "Marija" ("Maria").

Svarīgākais