Taifūnā "Talas" Japānā 41 bojāgājušais, vairāk nekā 50 pazuduši bez vēsts

Taifūnā "Talas", kas nedēļas nogalē plosījās Japānas rietumdaļā un tur izraisīja plūdus un zemes nogruvumus, ir gājis bojā vismaz 41 cilvēks un pazuduši bez vēsts vairāk nekā 50, pirmdien paziņoja Japānas varas iestādes.

"Talas", kura vēju ātrums brāzmās bija līdz 30 metriem sekundē, no sestdienas līdz svētdienai plosījās Sikoku salā un Honsjū salas rietumos. Pārplūdušas upes aizskaloja ēkas, un zemes nogruvumi sadragāja mājas.

"Talas" svētdien atstāja Japānu, pārvietojoties ziemeļu virzienā uz Japāņu jūru, un jūrā reducējās par tropisku vētru. Pašlaik "Talas" lēni pārvietojas pa Japāņu jūru Krievijas Tālo Austrumu piekrastes virzienā.

Taifūna dēļ tika pārtraukta elektroapgāde 194 tūkstošiem mājokļu. Vairākās pilsētās Vakajamas un Naras prefektūrās pārtrauca darboties 36 tūkstoši telefona līniju.

Japānas meteoroloģiskais dienests ir atcēlis maksimālo trauksmes līmeni vairākās prefektūrās, tomēr tas vēl ir spēkā 10 no 47 Japānas prefektūrām.

Policija, ugunsdzēsēji un aizsardzības spēki otrdien turpina meklēt pazudušos. Vietējās varas iestādes plāno ar gaisa transportu piegādāt vairāk pārtikas un ūdens stihijas izolētajiem iedzīvotājiem.

Vakajamas prefektūrā no ārpasaules ir nošķirti ap 4500 cilvēku, bet Naras prefektūras Tocukavas ciemā - vairāk nekā 400 cilvēku.

Svarīgākais