Ņujorkas tirgotāji izmanto Helovīna tuvošanos, lai uzsāktu arī Ziemassvētku preču tirdzniecību

Ņujorkas mazumtirgotāji izmanto Helovīna (Visu svēto dienas priekšvakara) tuvošanos, lai jau septembrī uzsāktu arī Ziemassvētku sezonas preču tirdzniecību, ziņo laikraksts "New York Post", atsaucoties uz mazumtirdzniecības analītiķiem.

Veikali Ņujorkas rajonā Manhatanā jau izlikuši skatlogos Ziemassvētku rotājumus.

Daži mazumtirgotāji izmanto Helovīna simboliku, lai atgādinātu, ka arī Ziemassvētki nav aiz kalniem. Piemēram, veikals "Lee's Art Shop" novietojis melnu koku, kas rotāts ar kraukļiem un velniem, blakus tradicionālai baltai Ziemassvētku eglītei.

Mazumtirdzniecības eksperti atzina, ka pircēji nespēj sagaidīt Ziemassvētku brīvdienu sākumu un jau tagad iegādājas Ziemassvētku sezonas preces. '

Visu svēto dienā kristietībā tiek pieminēti visi svētie. Rietumu baznīcās tā tiek atzīmēta 1. novembrī, bet austrumu baznīcās - pirmajā svētdienā pēc Vasarsvētkiem.

Plašāk pazīstams ir kļuvis Visu svēto dienas priekšvakars (Helovīns), kas ASV un citur tiek svinēts 31.oktobrī ar dažādām pagāniskām izdarībām.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.