Pieminot Baltijas ceļu, Stokholmā veido cilvēku ķēdi

© Scanpix/AFP

Pieminot Baltijas ceļa akciju un Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20.gadskārtu, Stokholmā sestdien tika veidota cilvēku ķēde no Raula Vallenberga laukuma līdz Bervaldhallei.

Turot rokā visu triju Baltijas valstu karodziņus, piemiņas akcijā piedalījās arī Zviedrijas ārlietu ministrs Karls Bilts.

Pateicību Zviedrijas sabiedrībai par atbalstu Baltijas valstu neatkarībs atjaunošanā sestdien Stokholmā pauda arī kultūras ministre Sarmīte Ēlerte, aģentūru BNS informēja ministres preses sekretārs Andris Saulītis.

"Tad, kad mēs stāvējām Baltijas ceļā, būvējām barikādes, lai aizstāvētu savu parlamentu, mēs balstījāmies ticībā, ka mums ir tiesības uz brīvām, neatkarīgām valstīm. Vēlos no sirds pateikties stokholmiešiem, kuri katru pirmdienu pulcējās, lai atbalstītu Baltijas valstu centienus," norādīja Ēlerte.

Kultūras ministre vizītē Stokholmā satikās arī ar Zviedrijā dzīvojošās latviešu kopienas pārstāvjiem, kā arī kopīgi ar Lietuvas un Igaunijas kultūras ministriem tikās ar Zviedrijas kultūras un sporta ministri Lenu Adelsohnu Liljerothu (Lena Adelsohn Liljeroth).

Tāpat Ēlerte piedalījās Baltijas jūras festivāla atklāšanā.

Festivāls dibināts 2003.gadā un izveidojies par vienu no ievērojamākiem Ziemeļeiropas vasaras notikumiem. Atklāšanas koncertā Bervalda zālē sestdienas vakarā Latviju tajā pārstāv Radio koris. Ņemot vērā Baltijas valstu neatkarības atjaunošanas 20.gadskārtu, atklāšanas koncertā skanēs Baltijas valstu komponistu darbi. Latvijas Radio koris atskaņos Pētera Vaska opusu "Zīles ziņa".

Svarīgākais