Kļičko pārtraucis treniņnometni Timošenko aresta dēļ

WBC pasaules smagsvaru čempions boksā, ukrainis Vitālijs Kļičko (42-2, 39KO), kurš ir arī politiķis, pārtraucis treniņnometni, gatavojoties cīņai pret poli Tomašu Adameku (44-1, 28KO). Ukrainis atgriezies dzimtenē un piedalās protestos pret politiķes Jūlijas Timošenko arestu.

"Uzzinot par to, kas notiek Ukrainā, es pārtraucu treniņus un atgriezos dzimtenē," ukrainis raksta savā blogā. "Īstā cīņa par demokrātijas vērtībām norisinās tieši šeit un es nevaru šajā situācijā būt vienkāršs novērotājs. Timošenko tika ielikta aiz restēm valsts neatkarības svētku gaidās. Esmu liecinieks tam, ka demokrātija mūsu valstī nav noturējusies vēl divdesmit gadus, bet to jau cenšas iznīcināt. Ja tā turpināsies - mēs dzīvosim diktatūras un totālas korupcijas apstākļos, bet par pilsonisku sabiedrību nāksies aizmirst. Vai tagad aiz restēm liks visus, kas iebilst pret valsts pārvaldības formu? Kurš būs nākamais?"

Lai gan Kļičko vairāk zināms kā bokseris, viņš aktīvi darbojas arī politikā un vada Ukrainas Demokrātisko reformu aliansi, kas gan populāra praktiski ir tikai Ukrainas galvaspilsētā Kijevā.

10.septembrī Vroclavā (Polija) Vitālijam Kļičko gaidāma WBC titula aizstāvēšana pret poli Tomašu Adameku.

Svarīgākais