Musulmaņu kritiķi ielaiž Lielbritānijā

Gērts Vilderss © AFP/Scanpix

Nīderlandiešu politiķis Gērts Vilderss (attēlā), kurš izpelnījies sliktu slavu ar saviem pret musulmaņiem vērstajiem izteikumiem, vakar ieradās Lielbritānijā, kas iepriekšējos astoņus mēnešus bija noteikusi aizliegumu viņam valstī iebraukt. Lieguma atcelšanu G. Vilderss pasludināja par „vārda brīvības uzvaru”. Preses konferences laikā Vestministerē G. Vilderss atkārtoja islāmam veltīto kritiku un aicināja Nīderlandē aizliegt Korānu.

Politiķis gan uzsvēra, ka viņš nevēlas uzbrukt visiem musulmaņiem, no kuriem vairākums esot „likumpaklausīgi”. Viņš tikai aizstāvot tiesības kritizēt minoritātes tiesības, kura rada draudus sabiedrībai. „Mans mērķis ir nevis kādu aizvainot, bet gan aizsargāt brīvību,” teica G. Vilderss.

Netālu no preses konferences vietas bija pulcējušies apmēram 40 musulmaņu protestētāji. No savu dusmu objekta viņi tika norobežoti ar policijas lentu. Protestētāji sauca saukļus, kuros aicināja Lielbritānijā ieviest Šariata likumus un daudzināja islāmu, kā arī klaigāja „Brīvība, ej ellē” un pieprasīja, lai islāma tiesa tiesā G. Vildersu. „Mums šis suns ir jāpiesien pie ķēdes,” paskaidroja viens no protestētājiem.

Svarīgākais