Latviešu izcelsmes olimpietis izsolē pārdos savas medaļas

Latviešu peldētājs Jānis Konrads izsolē pārdos savas zem Austrālijas karoga izcīnītās medaļas, tostarp 1960. gadā Romā olimpiskajās spēlēs iegūto zelta godalgu.

Par vienu no Austrālijas visu laiku labākajiem peldētājiem uzskatītais Konrads, kuram tagad ir 69 gadi, izsolē piedāvās ne tikai paša izcīnītās medaļas, bet arī citus ar olimpiskajām spēlēm saistītus priekšmetus, sākot pat ar 1900. gada olimpiskajām spēlēm.

Konrada īpašumā ir liela ar sporta notikumiem saistītu lietu kolekcija. Izsole 18. augustā notiks Melburnā. "Lēmums pārdot nebija viegls, taču to daru, lai aizvērtu vienu savas dzīves lappusi," sacījis Konrads. Viņš vēlējies, lai kolekcija saglabātos kopā un būtu pieejama publiski, taču šī ideja, viņaprāt, nav realizējama.

Eksperti uzskata, ka 1960. gadā izcīnīto zelta medaļu var nosolīt par 25 000 Austrālijas dolāru (13 475 latiem).

Par olimpisko čempionu Konrads, kurš dzimis 1942. gadā Rīgā, kļuva 1500 metru brīvā stila distancē. Peldētāja gaitās viņš 30 reižu laboja pasaules rekordus, no tām 12 reizes klasiskajās 200, 400, 800 un 1500 metru distancēs un komandu stafetēs. Lielus panākumus peldēšanā guva arī Konrada māsa Ilze Konrade, kura olimpiskajās spēlēs turpat Romā ieguva sudraba godalgu stafetē, bet vēl trijās distancēs ierindojās ceturtajā vietā.

Svarīgākais