Vitebska - vienīgais iecirknis, kurā vairāk vēlētāju bija pret Saeimas atlaišanu

Vienīgais iecirknis, kurā pret Saeimas atlaišanu nobalsots vairāk nekā par, ir Vitebskā, Baltkrievijā.

Vitebskā 10.Saeimas atlaišanu atbalstīja trīs vēlētāji, bet pret bija pieci balsstiesīgie. Savukārt otrā Baltkrievijā izvietotajā iecirknī Minskā pret balsoja trīs, bet par - 31 vēlētājs.

Savukārt Čīlē vēlētāju domas dalījušās līdzīgi - divi pilsoņi nobalsojuši par, bet divi - pret 10.Saeimas atlaišanu.

Viszemākā aktivitāte vērojama iecirkņos Āzijas valstīs, kā arī Slovēnijā, Ēģiptē un Kaļiņingradā.

Ķīnā par Saeimas atlaišanu nobalsoja seši, pret - viens Latvijas pilsonis, Japānā - par trīs, pret divi, Uzbekistānā - par trīs, pret divi, Kazahstānā - par desmit, pret neviens, Izraēlā - par četri, pret divi, Azerbaidžānā - par astoņi, pret viens, Turcijā - par trīs, pret neviens, Ēģiptē - par četri, pret neviens, Slovēnijā - par septiņi, pret neviens, Kaļiņingradā - par deviņi, pret četri.

Kopumā ārzemēs izvietotajos iecirkņos nobalsoja 7554 vēlētāji. 7166 pilsonis atbalstījis parlamenta atlaišanu, bet 371 bijis pret to. Desmit balsošanas zīmes bija nederīgas.

Pasaulē

Lietuvas Valsts drošības departaments (VDD) par neuzticamu atzinis vienu no lielākajām Lietuvas tipogrāfijām "Garsu pasaulis", un pēc tāda atzinuma Lietuvas Personu apliecinošo dokumentu personalizācijas centrs (ADIC) lauzis ar kompāniju noslēgto līgumu ar Lietuvas pasu izgatavošanu, paziņoja Lietuvas Iekšlietu ministrija.

Svarīgākais