Eksplozijā Lielbritānijā pieci bojāgājušie, viņu vidū var būt arī Latvijas valstspiederīgie

© Scanpix

Kādā nelegāla alkohola ražotnē Lielbritānijā noticis spēcīgs sprādziens, kurā gājuši bojā pieci ārvalstu pilsoņi, un upuru vidū varētu būt arī Latvijas valstspiederīgie, ceturtdien paziņoja vietējā policija.

Latvijas Ārlietu ministrijas (ĀM) preses sekretārs Jānis Sīlis aģentūrai BNS sacīja, ka ĀM pagaidām nav informācijas par cietušajiem.

Eksplozija notika rūpnieciskajā rajonā Anglijas centrālās daļas Linkolnšīras grāfistes Bostonas pilsētā.

Notikuma vietā dzīvību zaudēja pieci jauni vīrieši. Policija informē, ka viņi visi ir iebraucēji no ārvalstīm un nav vecāki par 30 gadiem.

Aculiecinieki stāsta, ka notikuma vietā ieradušies vairāki cilvēki, tostarp iebraucēji no Latvijas un Portugāles, kas, visticamāk, vēlējās noskaidrot, vai bojāgājušie nav viņu tautieši, vēsta laikraksts "Sun".

Vietējie iedzīvotāji jau sen bija novērojuši, ka ēkā nelegāli tiek ražots degvīns. Vietējie baumo, ka nelegālās dziras brūvētāji bijuši iebraucēji no Polijas.

"Šobrīd nevaram apstiprināt baumas par degvīna ražošanu, jo tas neietilpst mūsu izmeklēšanā," paziņoja Linkolnšīras policijas pārstāvis Deivids Holmss.

Policija stāsta, ka eksplozija bija tik spēcīga, ka visi pieci upuri gāja bojā nekavējoties, bet sestais cilvēks nogādāts slimnīcā ar smagām traumām un viņa stāvoklis ir ļoti smags.

Policija mēģina noskaidrot eksplozijas vietā bijušo vīriešu identitātes.

Muitas, policijas un tirdzniecības standartu ievērošanas amatpersonas šogad Bostonas veikalos konfiscējuši nelegālu degvīnu, kura sastāvā bija cilvēkiem bīstamas vielas.

Svarīgākais