Amerikāniete sūdz tiesā banku, kas atsakās atzīt viņu par dzīvu

ASV Floridas štata iedzīvotāja Renela Pjēra sūdz tiesā banku "JPMorgan Chase Bank", jo tā grauj viņas kredītreitingu, atsakoties atzīt, ka viņa nav mirusi, ziņo vietējais laikraksts "Orlando Sentinel".

Pjēra sacīja, ka 2007.gadā pēc mājas uzcelšanas Ovjedo pilsētā saņēmusi divus hipotēku kredītus no šīs bankas. Pagājušā gada novembrī viņas tuvinieki saņēma bankas sūtītu vēstuli, kurā bija izteikta līdzjūtība par viņas nāvi.

Pjēra sacīja, ka banka par viņas nāvi paziņojusi kredītu aģentūrām un nav labojusi šo kļūdu, lai gan viņa vairākkārt to pieprasījusi.

"Es nezinu, kāpēc banka izdarīja šādu katastrofālu kļūdu. Ja esat miris, tad nav iespējams jums piešķirt kredītu," sacīja Pjēras advokāts Viljams Pīrss Hovards.

"JPMorgan Chase Bank" preses sekretāre paziņoja, ka banka mēģina noskaidrot, kā tikusi pieļauta šī kļūda.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.