Krievija apņēmusies nogādāt kosmosā Soču ziemas olimpisko spēļu uguni

Krievijā organizatori ir apņēmušies 2014.gada Soču ziemas olimpisko spēļu uguni lāpas stafetē nogādāt kosmosā.

Krievijas olimpiskās komitejas prezidents Aleksandrs Žukovs Starptautiskajā olimpiskajā komitejā informēja, ka uguns stafete būs garākā olimpisko spēļu vēsturē, 14 000 skrējējiem 120 dienās veicot 27 300 kilometru.

Pirms 2008. gada Pekinas olimpiskajām spēlēm uguns tika uznesta pasaules augstākajā virsotnē Everestā Himalaju kalnos. Savukārt pirms Soču olimpiskajām spēlēm lāpu plāno nogādāt 5642 metru augstumā Krievijas augstākajā kalnā Elbrusā, kā arī iegremdēt Baikāla ezerā 1600 metru dziļumā.

Krievijas federālās kosmosa aģentūras vadītājs Vitālijs Davidovs iepriekš teica, ka ideja par olimpiskās uguns nogādāšanu kosmosā nav slikta un teorētiski ir izpildāma, taču vēl vajadzīga sīkāka izpēte.

Olimpiskās uguns stafete Sočos noslēgsies spēļu atklāšanas dienā 2014.gada 7.februārī.

Pasaulē

Tā kā Krievijas cietumā noindētā Putina ienaidnieka Alekseja Navaļnija politisko mantinieku cīņā par monopoltiesībām būt  vienīgajiem “īstenajiem” opozicionāriem izskanējis arī Latvijas vārds, tad, lai izvairītos no pārsteidzīgiem secinājumiem, nepieciešams izskaidrojums: kas ir kas šajā pamatīgajā putrā.