Zviedrijā noraida mēģinājumu reģistrēt interneta failu apmaiņu kā reliģisku darbību

Zviedrijas varas iestādes ir noraidījušas mēģinājumu reģistrēt interneta failu apmaiņu kā reliģisku darbību, ziņoja vietējā prese.

Zviedrijas Juridisko, finansiālo un administratīvo pakalpojumu aģentūra noraidīja Upsalas Pirātu partijas pieteikumu reģistrēt šīs organizācijas darbības informēšanas kopēšanā un izplatīšanā kā Kopimisma misionāru baznīcu.

Baznīcas nosaukums tika atvasināts no logo "Kopimi" ("kopē mani"), kuru savās interneta vietnēs ievietojuši cilvēki, kas mudina kopēt un izplatīt tajās ietverto informāciju.

Kopimisma baznīcas misionārās darbības direktors Isaks Gersons sacīja, ka viņam nav zināms pieteikuma noraidīšanas iemesls.

2006.gadā dibinātās Pirātu partijas mērķis ir panākt interneta failu apmaiņas legalizāciju un veicināt privātumu internetā. Partija kļuva populāra gados jaunu vēlētāju vidū pēc tam, kad Stokholmas tiesa 2009.gada aprīlī atzina četrus failu apmaiņas vietnes "Pirate Bay" izveidotājus par vainīgiem autortiesību pārkāpumu veicināšanā un piesprieda viņiem gadu cietumā.

Svarīgākais