Demisionējušais Japānas ministrs savus neiecietīgos izteikumus skaidro ar asingrupu

Japānas atjaunošanas ministrs Rju Macumoto, kurš amatā stājās tikai pirms nedēļas, atkāpies no amata, jo daudziem postošās zemestrīces un cunami upuriem likās aizvainojoši viņa neiecietīgie izteikumi, taču viņš pats tos skaidroja ar savu asinsgrupu.

"Man ir B asinsgrupa, kas nozīmē, ka varu būt viegli aizkaitināms un impulsīvs, un mani nodomi ne vienmēr atbilst tam, ko pasaku," viņš teica drīz pēc atkāpšanās.

Daudzi Japānas iedzīvotāji pauda aizvainojumu pēc tam, kad Macumoto, nedēļas nogalē apmeklējot dabas katastrofā nopostītos valsts ziemeļu reģionus, teica prefektūras gubernatoram, ka valdība nepalīdzēs pašvaldībām, kas nespēj ierosināt labas idejas par savu teritoriju atjaunošanu.

Uzstājoties televīzijas kameru priekšā, Macumoto sarāja Ivates gubernatoru Takuju Taso, ka tas licis viņam gaidīt, un tad pavēlēja žurnālistiem neziņot par notikušo, piedraudot, ka cietīs kompānijas, kuras viņi pārstāv.

Kopumā ministra uzvedība vizītes laikā tika raksturota kā rupja un neiecietīga.

Japānā cilvēki tic, ka asinsgrupas ietekmei uz cilvēka raksturu un likteni tikpat daudz kā astroloģijai un horoskopiem.

Japānas iedzīvotājiem asinsgrupa ir ierasts sarunu temats un kādas konkrētas rīcības skaidrojums.

Cilvēki ar B asinsgrupu tiek uzskatīti par spītīgiem, impulsīviem un vēsiem, lai gan viņi ir arī praktiski.

Macumoto atkāpšanās ienesīs jaunas vēsmas nepopulārā premjerministra Naoto Kana valdībā. Starp citu, Kana asinsgrupa ir 0, kuras pārstāvji tiek uzskatīti par sabiedriskiem un enerģiskiem, tomēr arī gaisīgiem un tādiem, kas viegli uzsāk jaunas lietas, tomēr drīz tās pamet nepadarītas līdz galam.

11.martā Japānā notika zemestrīce ar stiprumu 9,0 balles pēc Rihtera skalas un tā bija spēcīgākā Japānā reģistrētā zemestrīce, kopš pirms 130 gadiem tika uzsākta zemestrīču stipruma noteikšana. Tā ir arī ceturtā spēcīgākā zemestrīce pasaulē kopš 1900.gada.

Joprojām tiek likvidēta zemestrīces un tai sekojošā cunami atstātā postaža, valdībai izstrādājot palīdzības programmas cietušajiem rajoniem un meklējot finansējumu.

Svarīgākais