Šodien princesei Diānai apritētu 50 gadu

© Newsweek

50. dzimšanas dienu šodien svinētu princese Diāna, ja vien viņas dzīve nebūtu aprāvusies 1997. gada liktenīgajā auto katastrofā Parīzē, divus mēnešus pēc 36. jubilejas, informē portāls forbes.com.

Oficiāli netiek plānota gadadienas atzīmēšana, jo Diānas vecākais dēls princis Viljams ar sievu Katrīnu atrodas Kanādā, viņu pirmajā lielajā ārvalstu vizītē kā vīram un sievai.

Amerikāņu nedēļas žurnāls „Newsweek” publicējis numuru ar princeses Diānas bildi uz izdevuma vāka. Datorā apstrādātajā bildē viņa redzama kopā ar Viljama sievu Katrīnu, kā tas izskatītos, ja viņa būtu dzīva vēl šodien. Zem tās galvenās redaktores Tīnas Brovnas paraksts – „ja viņa tagad būtu te”. Princeses bijušais sekretārs Patriks Džepsons izteicies, ka bilde iespējams ir izklaidējoša, taču diez vai noderīga.

14 gadus pēc nāves, princese turpina dzīvot cilvēku atmiņās un būt par pielūgsmes objektu. Melna kleita, kurā viņa 1985. gadā dejoja ar Džonu Travoltu šomēnes Toronto izsolīta par 800 000 ASV dolāru ( aptuveni 391 000 latu), bet vēstule auklītei 2008. gadā par 34 000 ASV dolāru (aptuveni 17 000 latu).

Cenšoties nopelnīt uz dievinātās princeses tēla, ražotāji tirdzniecībā laiž dažādas preces, sākot ar rotaļu lāci, piemiņas zīmogu, monētu ar viņas portretu Vestminsteras kolekcijā un citas.

Kaislības virmo ap idejām, tostarp sabiedrībā zināmu cilvēku vidū, kāda Diāna būtu šodien, kur dzīvotu un kā būtu izvērties viņas dzīves scenārijs.

Svarīgākais