Princis Viljams un Ketrīna ierodas Kanādā, sākot pirmo oficiālo ārzemju braucienu pēc kāzām

Lielbritānijas princis Viljams un viņa sieva Ketrīna ceturtdien ieradās Kanādas galvaspilsētā Otavā, sākot savu pirmo oficiālo ārzemju braucienu pēc salaulāšanās aprīlī.

Kanādieši lielā skaitā ieradās Otavā, lai apskatītu vai pat sarokotos ar jauno princesi Ketrīnu, kas bija uzvilkusi mežģīņotu kleitu, kuru veidojis Monreālā dzimušais dizainers Erdems Moraliaolu.

"Laipni lūgti Kanādā, [Britu nāciju] Sadraudzības medusmēnešu galvaspilsētā," sacīja Kanādas ģenerālgubernators Deivids Džonstons, uzrunājot slaveno pāri.

Viljams un Ketrīna, kas tautā vēl arvien tiek dēvēta par Keitu, ieradās Nacionālajā kara memoriālā Otavas centrā, izraisot sajūsmas saucienus no 10 tūkstošu sagaidītāju pūļa.

Princim Viljamam, kurš ir otrais britu troņa pretendentu rindā pēc sava tēva Velsas prinča Čārlza, ir liela pieredze karalisku pienākumu pildīšanā. Keita vēl ir mazpieredzējusi šajā ziņā, tomēr daudzi no sagaidītājiem bija ieradušies tieši viņas dēļ.

"Viljams ir OK, bet Keita ir fascinējoša," sacīja divas pusaudzes. "Es ceru uz tikpat romantisku dēku kā viņējā," sacīja cita pusaudze.

Kāda sagaidītāja vecumā virs 60 gadiem sacīja, ka jaunā Kembridžas hercogiene Ketrīna ir monarhijas nākotne.

Princese neizrādīja nervozitāti, plaši smaidīja un sarokojās ar cilvēkiem pūlī ilgāk par paredzēto stundu.

No kara memoriāla, kuru 1939.gadā atklāja Viljama vecvecvecāki karalis Džordžs VI un karaliene Elizabete, Viljams un Ketrīna devās uz Kanādas ģenerālgubernatora oficiālo rezidenci.

"Es un Ketrīna esam tik priecīgi būt šeit Kanādā," sacīja Viljams, runājot abās Kanādas oficiālajās valodās - angļu un franču. Viņš izpelnījās smieklus ar solījumu uzlabot savas franču valodas zināšanas šī brauciena gaitā.

Ceturtdienas vakarā karaliskais pāris piedalījās bārbekjū ballītē kopā ar 120 kanādiešu jauniešiem ģenerālgubernatora rezidencē, tomēr lietus dēļ pasākums turpinājās iekštelpās.

Pēc tam Viljams un Ketrīna baudīja vakariņas, kurās tika pasniegti Kvebekas sieri, Ņūbransvikas austeres, Kikiktarjuakas jūras eži, Lielo ezeru siļķu ikru mērce, muskusvēršu šķiņķis un citas delikateses.

Viljams un Ketrīna piektdien noslēgs vizīti Otavā, piedaloties Kanādas valsts svētkiem veltītos koncertos un uguņošanā pie parlamenta. Sestdien viņi dosies uz Monreālu, bet pēc tam - uz Kvebekas, Šarlottaunas, Jelounaifas un Kalgari pilsētām.

Neilgi pirms Kanādas vizītes beigām Viljams un Ketrīna aizlavīsies uz nezināmu vientuļu vietu Klinšu kalnos, lai tur pavadītu laiku divatā.

No Kanādas viņi dosies uz ASV Kalifornijas štatu, lai to apmeklētu trīs dienu vizītē no 8. līdz 10.jūlijam. Šīs vizītes galvenais notikums būs svinīgs bankets britu kinematogrāfistiem Losandželosā.

Svarīgākais