Vatikāns veidos garīdznieku noziegumu datubāzi

Lai nodrošinātu bērnus pret garīdznieku uzbrukumiem, Vatikāns ir ieplānojis veidot jaunu tiešsaistes apmācību centru, kā arī noziegušos garīdznieku datubāzi.

Nākamā gada februārī Romā notiks liela garīdznieku seksuālo noziegumu problemātikai veltīta konference, kurā piedalīsies psihologi, teologi, bērnu aizsardzības speciālisti un citu nozaru pārstāvji, bet pirms tam Vatikāns katoļu baznīcas pārstāvjiem ir licis iesniegt priekšlikumus, kas palīdzētu cīnīties pret garīdznieku noziegumiem, no kuriem daudzi ir atklājušies pēdējo gadu laikā.

Vatikāns jau ir paziņojis par plāniem veidot e-apmācību centru, kas būtu viens no veidiem, kā nodrošināt informācijas apmaiņu par noziedzīgiem nodarījumiem, ziņo BBC. Centrs paredzēts, lai apmācītu baznīcas pārstāvjus par nepieciešamo rīcību, sastopoties ar pārkāpumiem, kā arī lai sniegtu padomus noziegumu upuriem. Šajos mācīšanās centros informācija būs pieejama vācu, angļu, franču, spāņu un itāliešu valodā. Tiks izveidota arī datubāze, kurā apkopos ziņas par iespējamajiem noziegumiem, un tā tiks uzturēta sadarbībā ar medicīniskajām institūcijām un universitātēm. Daļa datubāzes informācijas būs pieejama arī sabiedrībai.

Pagājušajā mēnesī pāvests Benedikts XVI aicināja bīskapus visā pasaulē nekavējoties ziņot policijai par gadījumiem, kuros ir aizdomas par garīdznieku seksuāliem noziegumiem.

Svarīgākais