Lietusgāzēs un zemes nogruvumos Gruzijā pieci bojāgājušie, nodarīti lieli postījumi

© Vesti.ru

Gruziju nedēļas nogalē piemeklēja spēcīgas lietusgāzes un to izraisīti zemes nogruvumi, kuros gājuši bojā pieci cilvēki un divi pazuduši bez vēsts, kā arī nodarīti lieli postījumi, kuru apjoms vēl tiek noskaidrots.

Rikoti pārejas rajonā ir izpostīta galvenā automaģistrāle, kas savieno valsts rietumus un austrumus, un tās atjaunošana izmaksās vairāk nekā 10 miljonus lari (trīs miljonus latu), žurnālistiem paziņoja premjerministrs Nika Gilauri.

Gruzijas premjers informēja, ka pašlaik uz šīs maģistrāles ir atjaunota kustība vienā virzienā - no rietumiem uz austrumiem - tikai lielajām kravas automašīnām. Pārējam autotransportam jāizmanto apvedceļš.

"Mēs uzskatām, ka tuvāko triju dienu laikā pabeigsim primāros atjaunošanas darbus, bet autotrase pilnā apmērā funkcionēs pēc divām nedēļām," sacīja Gilauri.

Valsts ministrs reģionālās attīstības jautājumos Ramazs Nikolaišvili paziņoja žurnālistiem, ka ir nopietni cietušas Surami un Hašuri pilsētas, kur applūduši vairāk nekā 500 dzīvojamo namu.

"18.jūnija vakarā Rikoti pārejas rajonā stundas laikā nolija mēneša nokrišņu norma, un tas izraisīja zemes nogruvumu un dubļu straumju veidošanos. Stihija nodarīja nopietnu postu arī Dušeti rajona ciemiem," sacīja Nikolaišvili. Viņš piebilda, ka iedzīvotājiem nodarīto zaudējumu apjoms vēl nav aprēķināts.