"Canucks" fanu sarīkotajās nekārtībās 150 ievainoto un 100 arestu

Vankūveras „Canucks” fanu izraisītajās nekārtībās pēc Kanādas komandas zaudējuma Stenlija kausa finālā Bostonas „Bruins” savainojumus guvuši vismaz 150 cilvēki, veikti arī aptuveni 100 aresti.

Trīs faniem konstatēti nopietni ievainojumi, kas radušies no dūrieniem, bet viens vīrietis slimnīcā nogādāts kritiskā stāvoklī pēc kritiena no viadukta. Fanu sarīkotajās nekārtībās izpostīti veikali, izsisti māju logi un sabojātas mašīnas aptuveni desmit kvartālu rādiusā no pilsētas galvenā tirdzniecības rajona. Nekārtībās sadedzinātas vismaz 15 māšīnas, bet kāds no uzņēmējiem lēsis, ka cietuši aptuveni 50 biznesmeņi.

Cietuši ne tikai fani, bet arī drošības iestāžu darbinieki. Vankūveras policijas priekšnieks Džims Ču informējis, ka savainoti deviņi policijas darbinieki. Vienam no viņiem bijušas nepieciešamas 14 šuves pēc tam, kad saņēmis sitienu ar ķieģeli, savukārt vairāki policijas darbinieki cietuši no cilvēku kodumiem.

„To darīja cilvēki, kuriem bija maskas, aizsargbrilles un benzīns. Tas liecina par to, ka viņi bija nopietni gatavojušies šim pasākumam,” teica Ču.

Nelielas problēmas ar kārtību bijušas arī Bostonā, kur pie „Bruins” mājas spēļu arēnas „TD Garden” kāds vīrs aicinājis fanus uzbrukt policistiem. Pats norāvis savu kreklu un ar jostu metis policistiem, pēc kā ticis arestēts.