E. coli baktērijas izraisa saslimšanas Francijā

© Scanpix

Francijā pēc burgeru ēšanas slimnīcā ārstējas pieci bērni, kuriem diagnosticēta bīstamo E. coli baktēriju izraisīta smaga saslimšana.

Lai arī šīs saslimšanas ir parādījušās drīz pēc E. coli baktēriju izraisītā veselības problēmu uzliesmojuma Vācijā, tomēr mediķi neuzskata, ka šie gadījumi ir saistīti.

Francijā konstatētās E. coli baktērijas bijušas saldētos liellopa gaļas burgeros, kas pārdoti Vācijas firmai piederošā pārtikas veikalu tīklā Lidl. Saslimušie seši bērni ir vecumā no 20 mēnešiem līdz astoņiem gadiem, viņi cieš no asiņainas caurejas. Pēc nogādāšanas slimnīcā viens no bērniem, kura stāvoklis bija vieglāks, palaists mājās, bet pārējo piecu stāvoklis ir smags, tomēr dzīvībai briesmas nedraud, vēsta AP.

Francijas veselības ministrs Ksavjērs Bertrāns izteicies, ka būs nepieciešams pārbaudīt visu Lidl ražošanas ķēdi, lai noteiktu infekciju avotu. Lidl pārstāvis Žeroms Greslands aģentūrai Reuters skaidroja, ka gaļu, no kuras gatavoti inficētie burgeri, piegādājis Francijas uzņēmums SEB-CEFR, kas izejvielas savukārt varētu būt ieguvis Vācijā, Francijā, Itālijā, Nīderlandē vai vēl citās Eiropas Savienības valstīs. Pēc infekcijas atklāšanas ir atsauktas desmit tonnas gaļas produkcijas.

Vācijas E. coli epidēmijas laikā dzīvību zaudējuši 38 cilvēki, bet 3244 ir saslimuši – visi slimības upuri bija vai nu Vācijas iedzīvotāji, vai arī cilvēki, kuri pēdējā laikā Vācijā bija uzturējušies. Pašlaik jaunu saslimšanas gadījumu Vācijā kļūst aizvien mazāk, un trešdien reģistrēti tikai deviņi jauni gadījumi. Par saslimšanas avotu tika atzīti pupiņu dīgsti, kas audzēti kādā saimniecībā Vācijas ziemeļu daļā.

Svarīgākais