Rīgā līdz ar siltu laiku vairāk zagļu tiek pie guvuma, iekļūstot pa logu

Diennakts laikā policija reģistrējusi sešas zādzības no dzīvokļiem, liecina Valsts policijas sniegtā informācija svētdien.

Trīs zādzības notikušas Rīgas reģionā, vēl bet vēl trīs Kurzemē.

Sīkāki apstākļi par šīm sešām zādzībām pagaidām nav zināmi, taču Valsts policijas Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks Ints Ķuzis norādīja, ka Rīgā līdz ar siltā laika iestāšanos garnadži izmanto iespēju vieglāk iekļūt dzīvokļos, iekāpjot pa atvērtu logu.

Cilvēki līdz ar siltā laika iestāšanos atstāj vaļā logu, lai vēdinātu telpas. Garnadži to izmanto, lai iekļūtu pirmo stāvu dzīvokļos un tiktu pie dažādām vērtībām. Turklāt bieži vien tas notiek pa nakti, kamēr dzīvokļa saimnieki guļ.

"Tas ir vasarai tīri raksturīgs noziegums. Cilvēki logus atstāj vaļā, zagļi to izmanto, lai iekļūtu un tiktu pie guvuma. Tas notiek gan pa dienu, gan naktīs, kamēr cilvēks guļ," sacīja Ķuzis, aicinot iedzīvotājus būt vērīgākiem.

Tāpat siltajā laikā līdz ar velosezonas atsākšanos strauji pieaudzis velosipēdu zādzību skaits. Ķuzis gan sīkāk vēl neatklāja, kādi ir panākumi velozādzību apkarošanā. Policija par to informēšot nākamnedēļ.

Pašlaik, vērtējot kopumā, liels noziedzības vilnis nav vērojams, teica VP Rīgas reģiona pārvaldes priekšnieks, atzīstot, ka pavasaris bijis saspringtāks laiks, ņemot vērā vairākas notikušās laupīšanas no bankām. Tomēr policija "maksimāli pielika spēku, enerģiju un zināšanas" un izdevās aizturēt divus vīriešus aizdomās par šo laupīšanu veikšanu.

Jau vēstīts, ka Valsts policija aizdomās par šogad Rīgā notikušajām banku aplaupīšanām un to mēģinājumiem aizturējusi 1979.gadā dzimušu vīrieti, kurš kopā ar 17 gadu vecu jaunieti tiek vainots piecu banku filiāļu un norēķinu grupu laupīšanas mēģinājumos un četrās laupīšanās. Abiem aizturētajiem kopā bija izdevies nolaupīt 4500 latu, kuri pēc tam savstarpēji sadalīti un iztērēti.

Ziņots arī, ka policija solījusi aktīvi cīnīties pret velosipēdu zādzībām galvaspilsētā. Pērn policija akcentu likusi uz sabiedriskajām vietām, piemēram, lielveikaliem, taču līdz ar to divriteņus vairāk sākts zagt no dzīvojamām telpām – pagrabiem, šķūnīšiem, kāpņutelpām.

Pērn aktīva velozādzību sezona sākusies maijā un pavisam nozagti aptuveni 1500 braucamo.