SVF valde apstiprina Nodomu vēstuli ar Latviju

Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) izpilddirektoru valde trešdien apstiprinājusi Latvijas Nodomu vēstuli un ceturtās pārskata misijas noslēguma dokumentus, aģentūru BNS informēja Finanšu ministrijā.

Valdība aprīļa vidū atbalstīja Saprašanās memorandu un Nodoma vēstuli ar SVF un Eiropas Komisiju (EK). Abi dokumenti ir slepeni, un tos varēs publiskot tikai pēc apstiprināšanas EK un SVF.

Starptautisko aizdevēju ceturtā pārskata misija beidzās 15.aprīlī.

Saskaņā ar Finanšu ministrijas Komunikācijas nodaļas vadītājas Baibas Melnaces teikto Latvijas un Eiropas Savienības papildu Saprašanās memorandu savukārt plānots izskatīt Ekonomikas un finanšu komitejas sanāksmē jūnija sākumā un sekojošajā Eiropas Komisijas Komisāru koledžā. Pēc tam to attiecīgi parakstītu Latvijas puses atbildīgās amatpersonas un EK komisārs Oli Rēns.

Latvija 2008.gada beigās panāca vienošanos ar starptautiskajiem aizdevējiem par 7,5 miljardu eiro aizdevuma saņemšanu – šie līdzekļi ir paredzēti galvenokārt budžeta deficīta segšanai un banku sektora stabilizācijai. Lielākais aizdevējs ir EK.

Kopumā Latvija aizdevuma programmā līdz šim saņēmusi 3,064 miljardus latu.

Svarīgākais