Pasaules vecākais cilvēks dzīvo Brazīlijā

© Scanpix

Par pasaules vecāko cilvēku kļuvusi Brazīlijas iedzīvotāja Marija Gomeša Valentima, kura sasniegusi 114 gadu un 313 dienu vecumu, ceturtdien paziņoja Ginesa Pasaules rekordu grāmatas veidotāji.

Valentima ir pirmā brazīliete, kas ieguvusi šo titulu, kura autentiskumu apstiprinājuši Ginesa Pasaules rekordu grāmatas veidotāji.

Iepriekšējā pasaules rekordiste ilgdzīvošanā ir Bese Kūpera, kas mīt ASV Džordžijas štatā. Viņa ir 48 dienas jaunāka par Valentimu un tagad atzīta par vecāko Ziemeļamerikā dzīvojošo cilvēku.

Valentima ir dzimusi 1896.gadā, kad Lielbritānijā vēl valdīja karaliene Viktorija. Viņa kopš dzimšanas brīža ir dzīvojusi Brazīlijas dienvidrietumu pilsētā Karangolā. Pēc 33 gadus ilgušas laulības 1946.gadā viņa kļuva par atraitni. Šobrīd viņai ir jau pieci mazbērnu mazbērni.

Ginesa Pasaules rekordu reģistrētāji stāsta, ka brazīlietes ilgās dzīves pamatā ir veselīga diēta ar maizes šķēli, kafiju un augļiem brokastīs un neiztrūkstošo vīna glāzi pie pusdienām.

99% gadījumu, kad cilvēki paziņo, ka ir vecāki par 115 gadiem, šīs ziņas izrādās meli vai to nav iespējams dokumentāli pierādīt, uzsver Pasaules Ginesa rekordu grāmatas veidotāji.