ASV datorkļūmes dēļ atcelti ikgadējās vīzu loterijas rezultāti

Amerikas Savienotās Valstis piektdien paziņoja, ka datorkļūmes ir atcelti ikgadējās imigrācijas vīzu loterijas jeb tā dēvētās zaļās kartes loterijas rezultāti.

Valsts departamenta amatpersona sacīja, ka interneta mājaslapā http://dvlottery.state.gov/ publicētie rezultāti nav spēkā, jo tie "neatspoguļo godīgu izvēli pēc nejaušības principa, kā to pieprasa Savienoto Valstu likumi".

Šogad loterijā izmantota jauna datorprogramma, taču tās kļūdas dēļ vairāk nekā 90% loterijas uzvarētāju izvēlēti no tiem, kas loterijai reģistrējušies pirmajās divās dienās.

22 000 cilvēki, kuriem jau bija paziņots, ka viņi ir laimējuši vīzu loterijā, tagad informēti, ka šie rezultāti nav spēkā.

Loterija tiks rīkota no jauna, un tajā piedalīsies tie, kuri jau bija reģistrējušies. Rezultāti tiks publiskoti 15.jūlijā.

"Mēs paužam patiesu nožēlu par sagādātajām neērtībām un vilšanos," sacīja Valsts departamenta amatpersona.

ASV Kongresa uzraudzīto imigrācijas vīzu programmu reizi gadā izsludina Valsts departaments, un tā tiek veikta saskaņā ar ASV Imigrācijas un pilsonības likumu. Šī loterija katru gadu sniedz iespēju saņemt vīzas pastāvīgai dzīvei ASV līdz pat 55 000 cilvēku, kas dzīvo valstīs ar zemu uz ASV emigrējušo iedzīvotāju īpatsvaru. Latvija arī atrodas šo valstu skaitā, un Latvijas iedzīvotājiem ir atļauts reģistrēties loterijai.

Imigrācijas vīzu programma sniedz iespēju saņemt vīzas personām, kuras spēj izpildīt vienkāršus un skaidrus kritērijus. Loterijas uzvarētājus noskaidro ar datoru, kas atlasa uzvarētāju pieteikumus no visām programmā reģistrētajām anketām.

Pasaulē

Krievijā sasniegts jauns kukuļdošanas rekords - bijušais Maskavas Tveras rajona komitejas izmeklēšanas nodaļas vadītājs Marats Tambijevs no hakeru grupējuma saņēmis kukuli 2718 bitkoinu apmērā, kura vērtība šodien būtu 156,33 miljoni eiro. Starp kukuļdevējiem ir Igaunijas pilsonis Kirils Samokutjajevs, raksta “postimees.ee”.

Svarīgākais