Saūda Arābijā jauni vīrieši sašutuši par iepirkšanās centru prasību ņemt līdzi sievietes

Saūda Arābijā jauni, neprecēti vīrieši ir sašutuši par iepirkšanās centru diskriminējošajiem noteikumiem, kas liedz viņiem doties iepirkties, neņemot līdzi kādu no ģimenes sievietēm.

Vīrieši sūdzas, ka šie noteikumi, kuru mērķis ir pasargāt vientuļas pircējas no svešu vīriešu uzmācības iepirkšanās centros, ļoti apgrūtina iepirkšanos Saūda Arābijā.

"Ik reizi, kad es gribu aiziet un nopirkt kaut ko sev, man jāsauc līdzi māte vai kāda no māsām," teica 26 gadus vecais Adels Sahafs. "Bēdīgi, ka es nevaru vienkārši ieiet iepirkšanās centrā un nopirkt to, ko man vajag. Apsardzes darbinieki jau vairākkārt lieguši man ieeju iepirkšanās centros, pat agri no rīta, kad tur nav cilvēku," viņš sacīja.

Džabers Abdullahs, kurš strādā par apsardzes darbinieku vienā no Džidas iepirkšanās centriem, paskaidroja, ka šis noteikums attiecas tikai uz jauniem vīriešiem, jo tieši viņi ir tie, kas visbiežāk aizskar sievietes.

Arī 58 gadus vecā saūdarābiete Umma Saīda atzina, ka šis noteikums ir netaisns.

"Neciešu, ka mans dēls spiež mani iet viņam līdzi uz iepirkšanās centru tikai tāpēc, lai nopirktu vienu preci un tad dotos prom," viņa teica. "Bet no otras puses, arī man viņš jāņem līdzi, kad gribu doties iepirkties, lai es netiktu aizskarta," viņa piebilda.

Svarīgākais