Izdarījis pašnāvību vācu multimiljonārs un fotogrāfs Gunters Zakss

© Scanpix

78 gadu vecumā izdarījis pašnāvību vācu multimiljonārs, fotogrāfs un mākslas kolekcionārs Gunters Zakss, kurš 60.gadu beigās bija precējies ar franču kinoaktrisi Brižitu Bardo, svētdien ziņoja Vācijas telekanāls ARD.

Zakss nošāvies sestdien savās mājās Šveices kalnu kūrortā Gštādā.

Viņš atstājis pirmsnāves vēstuli, kurā raksta, ka nolēmis aiziet no dzīves, jo cietis no neārstējamas slimības, kuras dēļ pamazām zaudējis atmiņu, spēju sakarīgi domāt un sazināties ar apkārtējiem. Lai gan vēstulē šī slimība nav nosaukta, domājams, ka Zakss cietis no Alcheimera slimības.

Zakss bija automobiļu ražošanas kompānijas "Opel" dibinātāja Adama Opela mazmazdēls. Pēc izglītības matemātiķis, Zakss bija pazīstams kā fotogrāfs, dokumentālo filmu režisors un mākslas kolekcionārs. Viņš arī aizrāvās ar astroloģiju.

No 1966. līdz 1969.gadam Zakss bija precējies ar Brižitu Bardo, bet kopš 1969.gada viņa sieva bija kādreizējā zviedru modele Mirja Larsone.

Kopš 1976.gada Zakss bija Šveices pilsonis.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais