Bin Ladena kaimiņš "Twitter" ziņo par ASV specoperāciju

© Twitter

Informācijas tehnoloģiju konsultants no Pakistānas pilsētas Abotabadas pirmdien kļuva par interneta vides slavenību, neviļus piedāvājot notikumu aprakstu par operāciju, kurā tika nogalināts starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" vadītājs Osama bin Ladens, operācijas laikā rakstot sociālās saziņas mikroblogu vietnē "Twitter".

"Twitter" lietotājs ar segvārdu "ReallyVirtual", kura īstais vārds ir Sohaibs Athars, sāka tviterī sūkstīties par helikopteru radīto troksni, kas traucē agrās rīta stundas mieru.

"Pazūdi, helikopter, pirms es neesmu paņēmis milzu mušu pletni," mikroblogu vietnē Athars rakstīja apmēram pusnaktī pēc Latvijas laika.

Pēc tam sekoja virkne ierakstu, kuros informāciju tehnoloģiju speciālists sūdzas par logu rūtis tricinošiem šāvieniem, pēc tam seko minējumi par helikopteru, kas pat varētu būt NLO, jo informācijas par notiekošo Pakistānas iedzīvotājiem nebija.

Viņa ierakstos pieejama informācija par helikoptera nogāšanos, kas, kā paziņojis Pakistānas armijas pārstāvis, bijis nelaimes gadījums, nevis noticis pēc uzbrukuma. Athars raksta arī par to, ka kāds taksometra vadītājs informējis - helikoptera nogāšanas vietā armija sākusi pārmeklēt visas mājas.

Tad viņš uzzina par ASV prezidenta Baraka Obamas paziņoto, ka militārā operācijā ir nogalināts bin Ladens. "Ir nu gan kaimiņi," viņš raksta. "Ak vai, esmu cilvēks, kas "dzīvajā" rakstīja par Osamas operāciju pats to pat neapzinoties," pārsteigts par notikušo bija Athars.

Athara komentārus dedzīgi pārsūtīja citi "Twitter" lietotāji. Athars atzīst, ka mediji "bombardē" viņa elektroniskā pasta kastīti un aicina uz intervijām. Athara "Twitter" konta sekotāju skaits jau tuvojas 15 tūkstošiem.

"Cilvēki šeit neizmanto "Twitter", tādēļ viņi neapzinās uzmanību, kas uz viņiem ir vērsta," raksta "ReallyVirtual", kas par sevi saka, ka ir vienkāršs tvītotājs, kas pamodies, sākoties notikumam. "Nezināšana ir svētība," viņš piebilst.

Starptautiskā teroristu tīkla "Al Qaeda" vadītājs Osama bin Ladens svētdien tika nogalināts apšaudē ar ASV spēkiem kādā privātmājā Abotabadas pilsētā pie Pakistānas galvaspilsētas Islāmabadas.