NATO spēku uzlidojumā nogalināts Kadafi jaunākais dēls un trīs mazbērni

NATO spēku uzlidojumā Tripolei nogalināts Lībijas diktatora Muamara Kadafi (attēlā) jaunākais dēls un trīs mazbērni, taču pats Kadafi nav cietis, pavēstīja Lībijas režīma oficiālās amatpersonas.

Pagaidām NATO atturas no komentāriem, norādot, ka tās ir "neapstiprinātas ziņas". NATO uzlidojumos sestdienas vakarā bombardēts Lībijas līdera ēku komplekss, kurā tobrīd atradās arī Lībijas līderis un viņa sieva, taču viņi abi uzlidojumā nav cietuši.

Trīs alianses lidmašīnu raidītie šāviņi trāpījuši 29 gadus vecā Saifa al Araba Kadafi mājā, nogalinot viņu un trīs Lībijas līdera mazdēlus, kā arī ievainojot vairākus ģimenes draugus un radiniekus, tā ziņo Kadafi valdības pārstāvis Mussa Ibrahims, kurš uzlidojumu raksturojis kā „tiešu operāciju, lai nogalinātu šīs valsts līderi”.

NATO apstiprināja, ka Tripolē veikts uzlidojums, taču atteicās komentēt ziņas par uzlidojuma upuriem. Arī ASV amatpersonas izvairījās no atbildes par uzlidojuma upuriem.

Lībijas amatpersonas nogādāja žurnālistus uz uzlidojumā cietušo lielo vienstāvu villu, kas uzlidojumā smagi cietusi un tai pilnībā iebrucis jumts. Pēc žurnālistu novērtējuma, ņemot vērā postījumu apmēru, maz ticams, ka kāds no ēkā esošajiem cilvēkiem izdzīvojis. Šāds novērtējums liek secināt, ka, ja Kadafi bijis ēkā, tad viņš to pametis pirms raķešu triecieniem.

Saifs al Arabs, kurš studējis Vācijā, ieņēma mazāk prominentu lomu Lībijā, salīdzinot ar viņa pieciem brāļiem. Reiz viņš apsūdzēts par šautenes un citu ieroču kontrabandas mēģinājumu no Vācijas un Parīzi, taču apsūdzības tika atceltas.

Svarīgākais