Britu karaļnams: princis Viljams un viņa jaunā sieva Ketrīna nav devušies kāzu ceļojumā

© Britu Karaļnams

Lielbritānijas princis Viljams nākamnedēļ atgriezīsies savā darba vietā Karaliskajos gaisa spēkos un tikai pēc tam dosies medusmēneša ceļojumā ar savu jauno sievu Ketrīnu, sestdien paziņoja britu karaļnama pārstāvji, noliedzot iepriekš medijos izskanējušās ziņās, ka pāris jau devies ceļojumā.

"Kembridžas hercogs un hercogiene ir izvēlējušies kāzu ceļojumā doties nedaudz vēlāk," teikts Viljama rezidences Sentdžeimsas pils izplatītajā paziņojumā.

"Abu privātās nedēļas nogales pirms hercogs atgriežas darba un gaidāmā medusmēneša ceļojuma, kas būs uz ārzemēm, galamērķi netiks atklāti," teikts paziņojumā, piebilstot, ka jaunlaulātie pirmo nedēļas nogali precēta pāra statusā pavada Lielbritānijā, bet ne savā Velsas rezidencē.

Pēc tam, kad neliels civilais helikopters sestdienas priekšpusdiena pacēlās no Bekingemas pils pagalma, mediji vēstīja, ka tajā Kembridžas hercogs un hercogiene devās savā medusmēneša ceļojumā.

Viljams un Keita, kuru kāzām piektdien līdzi sekoja apmēram, divi miljardi cilvēku visā pasaulē, savu pirmo nakti kā precēts pāris pavadīja karalienes Elizabetes II rezidencē Bekingemas pilī, kur līdz vēlai naktij svinēja kopā ar apmēram 300 lūgtajiem viesiem, kuru vidū bija pāra tuvākie draugi un radinieki.

Pirms helikopters aizlidoja no Londonas Kembridžas hercogs un hercogiene rokās sadevušies pastaigājās pa pils pagalmu un sasveicinājās ar pils darbiniekiem.

Ir zināms, ka princim Viljamam, kurš ir Karalisko gaisa spēku glābšanas helikoptera pilots, ir piešķirts divu nedēļu atvaļinājums no dienesta, bet medusmēneša galamērķis plašākai sabiedrībai nav zināms un medijos izskanējusi informācija, ka tas neesot zināms pat Ketrīnai. Nav zināmi arī piešķirtā atvaļinājuma datumi.

Daudzi uzskata, ka jaunlaulātais karaliskais pāris dosies uz Āfriku, kuru ļoti iecienījis princis Viljams. Par iespējamo galamērķi tiek minēta Kenija, kur pērn novembrī Viljams Ketrīnu bildināja, padarot viņu par pirmo karalisko līgavu Lielbritānijas vēsturē, kas nav no karaliskajam vai aristokrātiskajām aprindām.

Pasaulē

Uz BRICS valstu galotņu tikšanos, kas šajās dienās notiek Krievijā, Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā, ieradušies ne tikai Ķīnas, Indijas, Dienvidāfrikas, Ēģiptes, Irānas, Turcijas un citu valstu vadītāji, bet arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterešs. Tieši viņa dalība šajā Krievijas rīkotajā pasākumā izraisījusi vislielāko Ukrainas un tās draugu neapmierinātību.

Svarīgākais