Prinča Viljama un viņa sievas Ketrīnas kāzas Bekingemas pilī svinēja līdz vēlai naktij

© Britu Karaļnams

Lielbritānijas princim Viljamam un viņa jaunajai sievai Ketrīnai par godu organizētā pieņemšana Bekingemas pilī turpinājās līdz vēlai naktij, vēsta britu mediji.

Viljama tēva prinča Čārlza organizētā pieņemšana, uz kuru bija aicināti apmēram 300 jaunā pāra draugu un radinieku, pilī turpinājās līdz apmēram pulksten 3.00 naktī pēc vietēja laika (5.00 pēc Latvijas laika). Tostus par godu jaunajam pārim teica gan jaunā vīra brālis princis Harijs, gan jaunās sievas tēvs Maikls Midltons.

Viesiem tika pasniegtas svētku vakariņas, bet pils lielākajā zālē bija organizētas dejas.

Viljama vecmāmiņa karaliene Elizabete II vakara svinībās nepiedalījās, jo aizbrauca baudīt brīvdienas ārpus pilsētas. Viņa rīkoja pieņemšanu Bekingemas pilī apmēram 650 viesiem tūlīt pēc pāra atgriešanās no laulību ceremonijas Vesminsteras abatijā.

Britu raidsabiedrība BBC vēsta, ka jaunlaulātie pēc pieņemšanas pavadīja nakti Bekingemas pilī, bet jau tuvākajā laikā dosies kāzu ceļojumā, kura galamērķis tiek rūpīgi glabāts noslēpumā.

Tiek lēsts, ka pie televizora ekrāniem tiešraidi no Londonas centra vēroja apmēram divi miljardi cilvēku, kas ir trešdaļa pasaules iedzīvotāju. Tās no Londonas atspoguļo vairāk nekā 8500 žurnālisti.

Viljams, kurš pašlaik dien Karaliskajos gaisa spēkos kā helikoptera pilots, ar Keitu iepazinās 2001.gadā Sentendrjūsa Universitātē Skotijā, kur abi īrēja dzīvokli kopā ar vēl diviem studentiem.

2007.gadā viņi pašķīrās, jo pārim nācās pārciest pārāk lielu spiedienu, it īpaši tāpēc, ka Viljama militārie pienākumi neļāva jauniešiem būt kopā pietiekami bieži, turklāt paparaci izrādīja pārmērīgu interesi par vienatnē Londonā dzīvojošo Keitu, gaidot, kad Viljams beidzot viņu bildinās. Tomēr drīz viņi attiecības atjaunoja.

Viljams iepriekš izteicās, ka nevēlas precēties, pirms nebūs sasniedzis 28 gadu vecumu. Pērn jūnijā Viljamam palika 28 gadi, bet viņa līgavai kāzu dienā ir 29 gadi.

Pēc kāzām pāris, kam Elizabete II kāzu dienā piešķīra Kembridžas hercoga un hercogienes titulus, dzīvos Ziemeļvelsā un princis varēs turpināt dienestu Karaliskajos gaisa spēkos.

Pasaulē

Uz BRICS valstu galotņu tikšanos, kas šajās dienās notiek Krievijā, Tatarstānas galvaspilsētā Kazaņā, ieradušies ne tikai Ķīnas, Indijas, Dienvidāfrikas, Ēģiptes, Irānas, Turcijas un citu valstu vadītāji, bet arī ANO ģenerālsekretārs Antoniu Guterešs. Tieši viņa dalība šajā Krievijas rīkotajā pasākumā izraisījusi vislielāko Ukrainas un tās draugu neapmierinātību.

Svarīgākais