Prinča Viljama līgavas kāzu kleitas dizainere ir Sāra Bērtone

© Scanpix

Ilgi glabātais noslēpums par prinča Viljama līgavas Ketrīnas Midltones kāzu kleitas dizaineri beidzot ir atklāts - klasiski vienkāršo, bet eleganto tērpu darinājusi modes nama "Alexander McQueen" radošā direktore Sāra Bērtone, piektdien paziņoja karaļnama pārstāvji pēc tam, kad Midltone ieradās laulību norises vietā Vestminsteras abatijā.

Kleitas plecu daļu rotā mežģīnes, kas ir roku darbs, tai ir ziloņkaula krāsas ņieburs un svārki, kas šūti no zīda un satīna.

Karaliskās līgavas kāzu kleitas dizainera vārds un stils tika rūpīgi glabāts noslēpumā, radot dažādas spekulācijas medijos, kur tika minēti dažādu pasaulslavenu dizaineru vārdu un pat tas, ka savu kāzu tērpu varētu darināt pati Keita.

Lai saglabātu īpašu noslēpumu līdz pat brīdim, kad līgava ieradās Vestminsteras abatijā, tika pat izveidots īpašs necaurredzams tunelis no viesnīcas, kur viņa pavadīja pirmskāzu nakti šķirti no sava līgavaiņa, līdz automašīnai, kurā viņa devās ceļa uz laulību norises vietu.

Londonas Vestminsteras abatijā piektdien tika salaulāti Lielbritānijas princis Viljams un viņa līgava Ketrīna Midltone, kuru kāzas tiek uzskatītas par vienu no krāšņākajiem šāgada notikumiem ne tikai Lielbritānijā, bet visā pasaulē.

Laulību ceremonija Vestminsteras abatijā sākās pulksten 11 pēc vietējā laika (pulksten 13 pēc Latvijas laika) un to vadīja Vestminsteras prāvests. Kenterberijas arhibīskaps un Anglikāņu baznīcas garīgais līderis Rovans Viljamss jauno pāri salaulāja.

Pulksten 13.25 (15.25 pēc Latvijas laika) Viljams un Keita iznāks uz pils balkona un pūļa priekšā sniegs viens otram skūpstu nu jau kā precēts pāris.

Pēc tam apmēram 650 viesi pulcēsies uz pieņemšanu par godu jaunajam pārim, bet apmēram 300 viesi ir lūgti uz svinīgajām vakariņām, pēc kurām būs dejas līdz rītam.

Viesu vidū ir apmēram 40 pasaules karalisko ģimeņu pārstāvji, sporta un mūzikas zvaigznes, piemēram, futbolists Deivids Bekhems un mūziķis Eltons Džons, kā arī miesnieks, pastnieks un krodziņa īpašnieks no Midltones dzimtā ciema Baklberijas.

Šīs tiek uzskatītas par vienām no skaistākajam kāzām šajā gadsimtā un pie televizoru ekrāniem visā pasaulē tās vēro ap diviem miljardiem iedzīvotāju.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais