Princis Viljams kļuvis par Kembridžas hercogu, Keita Midltone kļūs par hercogieni

Lielbritānijas princis Viljams piektdien savā kāzu dienā saņēma Kembridžas hercoga titulu, un Keita Midltone, apprecoties ar viņu, kļūs par Kembridžas hercogieni, paziņoja Bakingemas pils administrācija.

"Karalienei [Elizabetei II] šodien labpatika piešķirt hercoga titulu Velsas princim Viljamam. Viņš tiks titulēts par Kembridžas hercogu, Streternas grāfu un Kerikfērgesas baronu," teikts pils paziņojumā.

Kembridža ir pilsēta Anglijā, Streterna ir novads Skotijā Ernas upes ielejā, bet Kerikfērgesa ir pilsēta Ziemeļīrijā.

"Princis Viljams tādējādi kļūst par Viņa karalisko augstību Kembridžas hercogu, bet mis Ketrina Midltone apprecoties kļūs par Viņas karalisko augstību Kembridžas hercogieni," teikts paziņojumā.

Britu karaļnama locekļi vīrieši savā kāzu dienā tradicionāli saņem vismaz vienu titulu, un to apprecoties iegūst arī viņu līgavas.

Iepriekšējais Kembridžas hercogs bija britu armijas virspavēlnieks princis Džordžs, kurš dzīvoja no 1819. līdz 1904.gadam un 1850.gadā kļuva par 2.Kembridžas hercogu. Viņš bija 1.Kembridžas hercoga prinča Adolfusa Frederika vienīgais dēls un karaļa Džordža III mazdēls.

Pasaulē

Pēc naktī uz piektdienu Libānā notikušajiem Izraēlas triecieniem pazudis kontakts ar Hašemu Safiedinu, kas tika uzskatīts par triecienā 27.septembrī nogalinātā šiītu kustības "Hizbollah" līdera Hasana Nasrallas potenciālo mantinieku, sestdien pavēstīja augsta līmeņa avots grupējumā.

Svarīgākais