Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Stiprais apmeklēs prinča Viljama kāzas, bet dāvanu nenesīs

Uz Lielbritānijas prinča Viljama un viņa līgavas lēdijas Keitas Midltones kāzām ir lūgti visi Londonā akreditētie vēstnieki, kāzas apmeklēs arī Latvijas vēstnieks Lielbritānijā Eduards Stiprais, informē Ārlietu ministrija.

“Uz kāzām ir uzaicināti tikai Londonā akreditētie vēstnieki. No Latvijas puses – vēstnieks Eduards Stiprais,” apliecināja ministrijas preses sekretārs Jānis Sīlis.

Vēstnieks Stiprais aģentūrai BNS pastāstīja, ka vēstnieki ir ielūgti tikai uz laulību ceremoniju Vestminsteras abatijā. No Latvijas puses nekādas dāvanas jaunajam pārim netiks pasniegtas.

“Saskaņā ar galma protokola norādēm oficiālās dāvanas pasniegt nav paredzēts,” teica Stiprais.

Jau ziņots, ka Latvijas iedzīvotājiem 29.aprīlī būs iespēja sekot līdzi kāzu norisei. Latvijas Televīzijas skatītājiem noteikti tikšot pārraidīts kāzu dievkalpojums Vestminsteras abatijā, kā arī jaunā pāra kāzu ceļš uz Bekingemas pili un Anglijas karalienes Elizabetes II pieņemšana par godu kāzām, iepriekš sacīja televīzijas pārstāve Daina Markova.

Kāzu translāciju piedāvā Eiropas Raidorganizāciju savienība ("European Broadcasting Union", EBU), tādēļ Latvijai par tiešraidi nav nekas jāmaksā. Tiešraide būs pieejama no plkst.10 līdz 15.30 pēc Latvijas laika, taču LTV vēl nav izšķīrusies, vai kāzas pārraidīt visu šo laiku.

Svarīgākais