Pakistānā uzspridzinās pašnāvnieks

© Reuters

Pakistānas ziemeļaustrumu daļā pārpildītā tirgus laukumā Pešavarā uzspridzinājies terorists pašnāvnieks, tādējādi laupot 49 cilvēku dzīvību un ievainojot vairāk nekā simts.

Pešavaras slaktiņš ir asiņainākais pēdējo sešu mēnešu laikā un ir atgādinājums par tālibu nemiernieku spēku rīkot plašus uzbrukumus, tādējādi spītējot valdības spēku īstenotajiem drošības pasākumiem un to, ka ASV raķešu uzbrukumā bija izdevies nogalināt viņu līderi.

Pašnāvnieka uzspridzināšanās eksplozija bija dzirdama vairāku kilometru attālumā, un tajā vietā pāri palika vien pārogļojušies automašīnas vraki un atliekas no diviem motocikliem, vēsta AP. Garāmgājēji no vrakiem vilka ārā bojāgājušos un palīdzēja cietušajiem. „Es pirmo reizi dzīvē sapratu, kāda varētu izskatīties pastardiena,” sacīja Noors Alams, kurš sprādziena laikā guva kāju ievainojumus.

Pešavaras policijas priekšnieks Liakats Alī Hāns paziņojis, ka uzbrucējs sprādziena brīdī atradies mašīnā, kas pilna ar sprāgstvielām. Par uzbrukumu neviens grupējums atbildību nav uzņēmies, un arī uzbrukuma mērķis nav skaidrs. Islāma kaujinieki parasti uzbrūk valdības iestādēm, armijai vai rietumniekiem. Tomēr arī iepriekš ir bijuši terora akti, kas vērsti pret civiliedzīvotājiem.

Pakistānas armija ir apstiprinājusi, ka ir gatava plašam uzbrukumam Afganistānas un Pakistānas robežreģionā izvietotajem tālibu spēkiem.