Dienvidkorejas policija atrod ķiploku laukā apraktu naudu

Dienvidkorejas policija ir atradusi un konfiscējusi 11 miljardus vonu (4,9 miljonus latu) skaidrā naudā, kas bija aprakta nomaļā ķiploku laukā, otrdien paziņoja policijas pārstāvji.

Televīzijas ziņās tika parādīts, kā no lauka pie Gimdžes pilsētas valsts dienvidrietumos tiek izrakti plastmasas konteineri ar banknotēm.

Divi brāļi bija ieguvuši šo naudu nelikumīgās interneta azartspēlēs. Kad policija sāka dzīt viņiem pēdas, brāļi lūdza savu svaini ar uzvārdu Lī to noslēpt.

Viens brālis jau ir ieslodzīts cietumā, bet otrs vēl atrodas brīvībā.

Lī nopirka ķiploku lauku un vēlā vakarā vai agrā rītā tur apraka šo naudu, izliekoties, ka apstrādā zemi. Viņš vēlāk izraka un iztērēja apmēram 400 miljonus vonu (179,2 tūkstošus latu) no šīs naudas, par to nepasakot naudas īpašniekiem.

Lī mēģināja vainot iztērētās naudas pazušanā ekskavatoristu, kurš apstrādājis šo zemi. Savukārt ekskavatorists par šo gadījumu paziņoja policijai, kura atrada aprakto naudu un tagad mēģina iegūt orderi Lī aizturēšanai.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais