Lielbritānija grib, lai Igaunija tai izdotu Latvijas valstspiederīgās slepkavībā aizdomās turēto

Lielbritānija grib, lai Igaunija tai izdotu tiesāšanai vīrieti, kurš tiek turēts aizdomās par Latvijas valstspiederīgās slepkavību Lielbritānijā un 4.februārī tika aizturēts Tallinā, paziņoja Igaunijas prokuratūra.

Lielbritānija ir izsniegusi Eiropas orderi aizdomās turētā 1988.gadā dzimušā vīrieša aizturēšanai, aģentūrai BNS sacīja prokurore Eve Oleska.

Igaunijas prokuratūra iepriekš bija paziņojusi, ka 24 gadus vecais Igaunijas pilsonis aizturēts 4.februārī un apcietināts uz izmeklēšanas laiku. Tika sākta krimināllietas izmeklēšana, lai sadarbībā ar britu tiesībsargājošajām iestādēm noskaidrotu notikušā apstākļus. Tas, vai aizdomās turamais tiks tiesāts Igaunijā vai Lielbritānijā, tiktu izlemts vēlāk.

Lielbritānijas laikraksts "Yorkshire Evening Post" februāra sākumā vēstīja, ka vīrietis, kuru Lielbritānija izsludinājusi starptautiskā meklēšanā par 36 gadus vecās Latvijas valstspiederīgās Nadjas Ondzules nožņaugšanu, visticamāk uz Igauniju ir aizbēdzis jau pirms 1.februāra vakara, kad tika atrasts sievietes līķis.

Pēc kaimiņu teiktā, Nadja dzīvojusi īrēta pagrabstāva dzīvoklī kopā ar kādu vīrieti no Austrumeiropas, taču abi jau kādu laiku nebija redzēti.