Viena ceturtā daļa cilvēku — musulmaņi

Pasaulē pašlaik dzīvo 1,57 miljardi musulmaņu, un no tiem apmēram 60 procenti mīt Āzijā. Šādi secinājumi lasāmi domnīcas Pew Forum on Religion and Public Life pētījumā.

Zinātnieki ir izmantojuši apmēram 1500 informācijas avotu, tai skaitā tautas skaitīšanas datus, demogrāfijas pētījumus un iedzīvotāju aptaujas. Viņi pie ziņojuma ir strādājuši trīs gadus un savākuši datus no 232 valstīm vai teritorijām. Pētījumā secināts, ka 20 procenti no pasaules musulmaņiem dzīvo Tuvajos Austrumos un Ziemeļamerikā. Tomēr Vācijā islāmticīgo ir vairāk nekā Libānā, un Krievijā vairāk nekā Jordānijā un Lībijā kopā.

Pētnieks Braiens Grims telekanālam CDD sacīja, ka musulmaņu skaits viņam ir bijis pārsteigums: „Kopumā viņu ir vairāk nekā es biju domājis.” Savukārt Prinstonas universitātes docents Amanejs Džamāls aģentūrai AP sacīja, ka „pieņēmums, ka musulmaņi ir arābi un arābi ir musulmaņi ir gluži vienkārši iznīcināts”.

Eiropā dzīvo 38 miljoni musulmaņu jeb pieci procenti no kopējā iedzīvotāju skaita. Eiropas musulmaņi veido apmēram divus procentus no pasaules musulmaņu pulka.