Latvijas vēstniecība Japānā saņem kālija joda tabletes

Latvijas vēstniecība Japānā, lai sagatavotos dažādiem notikumu pavērsieniem, ir saņēmusi no Latvijas kālija joda tabletes, aģentūru BNS informēja Ārlietu ministrijā.

Ja Japānas varas institūcijas paziņos, ka šādas tabletes ir lietojamas saistībā ar paaugstināto radiācijas līmeni, vēstniecība tās nekavējoties sāks dalīt visiem Latvijas valsts piederīgajiem, kuri izteiks vēlmi tās saņemt. Tabletes nav domātas profilaksei, tāpēc, pirms iestājas ārkārtas stāvoklis, tās nedalīs.

Vēstniecības rīcībā ir arī portatīvi radiācijas līmeņa mērinstrumenti, ar kuriem vairākas reizes dienā tiek mērīts radiācijas līmenis gan vēstniecības iekštelpās, gan ārtelpās. Pēdējo dienu laikā saglabājas dabiskais zemais radiācijas līmenis, kas nav bīstams ne veselībai, ne dzīvībai. Tomēr Latvijas vēstniecība aktīvi turpina sekot jaunākajai informācijai un notikumu attīstībai Fukušimas AES.

Joprojām tiek saglabāts brīdinājums netuvoties teritorijai, kas ir 80 km rādiusā ap bojāto AES, kā arī papildus aicināts sekot ziņām Japānas medijos par radiācijas līmeni produktos un izvairīties no to lietošanas ikdienā.

Aģentūra BNS jau ziņoja, ka pašlaik Japānā uzturas 38 Latvijas pilsoņi.

Svarīgākais