Latvijas vēstniecība brīdina par radiāciju un aicina izvērtēt nepieciešamību uzturēties Japānā

Latvijas vēstniecība Tokijā aicina valstspiederīgos izvērtēt nepieciešamību pašlaik uzturēties Japānā, brīdinot par paaugstināto radiācijas līmeni.

Vēstniecība paziņojumā medijiem norāda, ka saistībā ar spēcīgo zemestrīci, kas notika 11.martā Japānas ziemeļaustrumos, un pēc tās izraisīto cunami Japānas prefektūrā Fukusima esošajā atomelektrostacijā (AES) ir vērojamas būtiskas problēmas ar vairākiem tās kodolreaktoriem. Saistībā ar paaugstināto radiācijas līmeni un bažām par radiācijas ietekmi uz iedzīvotāju veselību Japānas valdība ir izsludinājusi evakuācijas zonu 30 kilometru apkārtnē no AES un aicina ikvienu iedzīvotāju pamest šo teritoriju.

Attiecībā uz Latvijas valstspiederīgajiem, kas pašlaik atrodas Japānā, Latvijas vēstniecība aicina pašiem izvērtēt nepieciešamību pašlaik uzturēties Japānā.

Vēstniecība arī aicina pastiprināti sekot līdzi televīzijai, radio un citiem medijiem un nepieciešamības gadījumā rīkoties attiecīgi vietējo varas iestāžu norādījumiem.

Situācija Tokijā pašreiz ir stabila, un veselībai bīstams radiācijas līmenis nav novērots. Latvijas vēstniecība turpina darbu pastiprinātā režīmā. Darba laikā tā ir sazvanāma pa tālruni 03-3467-6888, ārpus darba laika vēstniecības darbinieki ir sazvanāmi pa konsulāro tālruni 080-3449-0093. E-pasts ir embassy.japan@mfa.gov.lv.

Vēstniecība aicina arī tos Latvijas valstspiederīgos, kas par savu atrašanos Japānā nav informējuši vēstniecību, to darīt, izmantojot iepriekšminēto e-pasta adresi vai arī zvanīt uz Konsulāro departamentu pa diennakts dežūrtālruni Latvijā 29287398.

Svarīgākais