Zviedrijas iedzīvotāju populārākais galamērķis - Ņujorka

Katrs trešais Zviedrijas iedzīvotājs šovasar plāno doties brīvdienās uz ārzemēm, un vispopulārākais galamērķis ir Ņujorka, liecina trešdien publicētie aptaujas rezultāti.

Bieži atvaļinājumu ceļojumu galamērķi ir arī Antalja Turcijā un Maljorka Spānijā, kas jau gadiem ir zviedru iecienītas atpūtas vietas.

Aptaujā noskaidrots, ka Zviedrijas iedzīvotāji nedēļas nogales ceļojumiem labprātāk izvēlas Ņujorku un citas ASV lielpilsētas, kas kļūst arvien populārāki ceļamērķi arī vasaras ceļojumu sezonā.

Ceļojumu aģentūra "Ticket" skaidro, ka ASV Zviedrijas ceļotājiem kļūst arvien pievilcīgāks galamērķis. Piemēram, biļešu rezervācija uz Ņujorku šogad ir pieaugusi par 70%, salīdzinot ar pagājušo gadu, bet ceļojumu rezervācija uz ASV kopumā - par 50%.

Pēc perioda, kad ceļotāji naudu atpūtas braucieniem tērēja piesardzīgi un vienas no aukstākajām ziemām, Zviedrijas patērētāju pārliecība atkal ir augusi un zviedri atkal ir gatavi kravāt koferus un doties atpūsties ārzemēs, secina ceļojumu aģentūra "Ticket".