Karību jūras avioreisa pasažieris nozog 172 000 eiro no kravas nodalījuma

Virs Karību jūras veikta avioreisa laikā kāds pasažieris nozadzis 172 tūkstošus eiro (121 tūkstoti latu) no naudas maisiem lidmašīnas kravas nodalījumā, piekļūstot tam caur tualeti, ceturtdien paziņoja policija.

Francijai piederošajā Gvadelupas salā bāzētās aviosabiedrības "Air Antilles Express" turbopropelleru lidmašīna ATR-42 veica reisu no Gvadelupes uz Senmartēnas salu, kas sadalīta starp Franciju un Nīderlandi.

Pirms lidmašīnas pacelšanās, lai dotos uz lidostu Senmartēnas Francijas daļā, apsardzes kompānijas "Brink's" darbinieks ievietoja kravas nodalījumā trīs maisus ar 1,2 miljoniem eiro (843 tūkstošiem latu) skaidrā naudā.

Kad lidmašīna pēc 40 minūšu ilgā lidojuma nolaidās Senmartēnā, naudas vedējs noskaidroja, ka no šiem maisiem pazuduši 172 tūkstoši eiro.

Policija par zādzību meklē vīrieti, kurš reisa lielāko daļu pavadīja tualetē, izliekoties par slimu. Izrādījās, ka viņš tualetē noņēmis paneļus, lai piekļūtu kravas nodalījumam lidmašīnas aizmugurē.

Neilgi pirms lidmašīnas nolaišanās nezināmais vīrietis turpināja izlikties par slimu un palūdza stjuartei noorganizēt, lai viņu pie lidmašīnas sagaidītu ātrās palīdzības mašīna.

Kad mašīna atbrauca, vīrietis sacīja, ka jūtas daudz labāk. Viņam ļāva atstāt lidostu, apejot parastās drošības pārbaudes, un viņš pazuda.

Apkopēji, atrodot tualetē banknošu paciņas, sacēla trauksmi.

Kopā ar zagli ceļoja sieviete, kas šķita norūpējusies par viņa veselību. Sieviete tika iztaujāta bagāžas saņemšanas zālē, bet viņai nebija nekā no pazudušās naudas.

Svarīgākais