Par speršanu pūcei Kolumbijas futbolistam piešķir divu spēļu diskvalifikāciju un naudas sodu

Par speršanu pūcei, kas bija pretinieku komandas atbalstītāju simbols, Kolumbijas futbola kluba "Pereira" spēlētājam Luisam Moreno piešķirta divu spēļu diskvalifikācija un naudas sods.

Moreno rīcība izraisīja sašutumu "Atletico Junior" komandas atbalstītājos, jo pūce ir šīs komandas simbols. Kolumbijas futbola līgas vadība trešdien paziņoja, ka Moreno rīcība ir vērtējama kā cietsirdīga izturēšanās pret dzīvnieku un provokācija pret pretinieku atbalstītājiem.

Incidents notika spēles 74. minūtē, kad vispirms pūcei trāpīja bumba, liekot tiesnesim cīņu apturēt. Par to sašutis bija Moreno, jo viņa komanda tobrīd zaudēja ar 1:2, tāpēc futbolists pūci aizspēra ārpus laukuma gala līnjas.

Pūce dzīvoja uz "Atletico Junior" komandas stadiona jumta. Putns pēc nogādāšanas veterinārajā klīnikā nomiris, taču vetārsts uzskata, ka pie bēdīgā iznākuma vainojams ir stress nevis Moreno spēriens.

Bez diskvalifikācijas futbolistam piešķirta arī 1 070 200 peso (560 ASV dolāru) liela soda nauda. Futbolists arī sānēmis naidpilnus zvanus no saniknotajiem līdzjutējiem, kā arī dzīvnieku tiesību aizstāvjiem.

Svarīgākais