Brazīlijā apcietināts autovadītājs, kura auto notriecis četrdesmit velosipēdistus

Brazīlijā aizturēts autovadītājs, kura vadītais auto lielā ātrumā izbraucis caur velosipēdistu kolonnu, vēsta aģentūra Associated Press, piebilstot, ka viņam varētu tikt uzrādīta apsūdzība slepkavības mēģinājumā.

Incidents notika piektdien, 25. februārī, Portu Aleggri pilsētā Brazīlijas dienvidos. Notiekošais tika nofilmēts un incidenta videoieraksts pēc tam tika izvietos hostingā Youtube. Automašīna izbrauca caur vairāk nekā 100 velosipēdistu kolonnu, notriecot vairākus desmitus cilvēkus. 40 velobrauciena dalībnieki tika nogādāti slimnīcās ar dažādām traumām. Negadījumā, par laimi, neviens nav gājis bojā.

Pēc šī notikuma vadītājs centās noslēpties, tomēr izmeklētāji drīz vien atrada viņa pamesto automašīnu, bet pēc tam atrada arī pašu autovadītāju. 1. martā notikušās nopratināšanas gaitā apcietinātais vīrietis paziņoja, ka velosipēdisti ielenkuši viņa mašīnu un sākuši klauvēt pa stikliem. Vadītājs apgalvo, ka kritis panikā un centies izkļūt no ielenkuma.

Pēc galvenā izmeklētāja vārdiem, šāds notikumu traktējums gan neatbilst īstenībai. Atbilstoši likumam, apsūdzības aizdomās turētajam ir jāuzrāda 30 dienu laikā. Pagaidām vadītājs atrodas brīvībā.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais