Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Pasaulē

"Sekss un lielpilsēta 2" četrotne saņem "Zelta aveni" kā sliktākās aktrises

© skanpix

Holivudā pasniegtas "Zelta avenes" balvas par sliktākajiem sasniegumiem kinomākslā, un šo balvu sliktākās aktrises nominācijā kopīgi saņēma kinolentes "Sekss un lielpilsēta 2" četrotne Sāra Džesika Pārkere, Kristīna Deivisa, Kima Ketrela un Sintija Niksone.

"Sekss un lielpilsēta 2" saņēma arī balvu kā sliktākais kādas filmas tupinājums un sliktākā aktieru komanda.

Tomēr visvairāk "Zelta avenes" balvas saņēma kases grāvējs "Stihiju pavēlnieks" ("The Last Airbender"), kas arī tika atzīta par sliktāko filmu, bet tās režisors M. Naits Šiamalans saņēma balvu kā sliktākais režisors. Filma saņēma arī balvu par sliktāko scenāriju un šogad pirmo reizi pasniegto balvu "Sliktākais acis bojājošais trīsdimensiju formāta (3D) izmantojums". Savukārt Džeksons Rātbons tika atzīts par sliktāko otrā plāna lomas tēlotāju.

Bet sliktāko aktieri tika atzīts Eštons Kačers par lomām filmās "Slepkavu pārītis" (""Killers") un "Valentīna diena" ("Valentine's Day").

Savukārt Džesika Alba saņēma sliktākās otrā plāna aktrises "Zelta aveni" par darbu četrās filmās: "Valentīna diena", "Slepkava manī" ("The Killer Inside Me", "Iepazīsties, mazie Fakeri" ("Little Fockers"), "Mačete" ("Machete").

"Zelta avenes" ieguvējus tradicionāli nosauc dienu pirms Amerikas Kinoakadēmijas balvas "Oskars" pasniegšanas ceremonijas. " Zelta avenes" laureāti reti ierodas to saņemt. Pērn Holivudas aktrise Sandra Buloka, kas ieguva sliktākās aktrises " Zelta aveni" par lomu komēdijā "All About Steve" ("Viss par Stīvu"), ieradās uz ceremoniju un visiem klātesošajiem izdalīja filmas DVD.

"Zelta avene" tiek pasniegta kopš 1980.gada. Uzvarētājs tika noteikts, izsūtot elektroniskās aptaujas anketas 637 respondentiem 46 ASV štatos un 17 citās valstīs.