Jaunzēlandes valdība liek noprast par iespēju Kraistčērčai palikt bez regbija Pasaules kausa

Kraistčērčai būtu jārēķinās ar iespēju, ka tajā varētu arī nenotikt septembrī un oktobrī plānotās Pasaules kausa (PK) spēles regbijā, sestdien paziņojis Jaunzēlandes Zemestrīces seku novēršanas ministrs Gerijs Braunlī.

Vienīgais stadions, kurā Kraistčērčā var rīkot šāda līmeņa spēles ir ''AMI Stadium'', taču tas ir cietis otrdien notikušajā zemestrīcē. Braunlī nevēlas, lai Kraistčērča paliktu bez regbija, taču brīdina, ka tas var notikt.

''Regbija Pasaules kausa spēles, ko nevarēs sarīkot Kraistčērčā būtu milzīgs trieciens,'' viņš paziņoja TVNZ. ''Es nevēlos domāt, kas notiks, taču mums uz lietām jāraugās reāli.''

Braunlī gan sacīja, ka vēl ir par ātru pieņemt galīgo lēmumu par Kraistčērču, kamēr pilsēta joprojām atkopjas pēc dabas katastrofas, kas prasījusi 145 cilvēku dzīvības.

No 9. septembra līdz 23. oktobrim notiekošais turnīrs būs lielākais pasākums Jaunzēlandes vēsturē. Ja valsts otrajā lielākajā pilsētā nevarēs notikt septiņas plānotās spēles, tad tas radīs milzīgas loģistikas problēmas.

No 48 spēlēm 12 paredzētas Oklendā, pa septiņām Kraistčērčā un Velingtonā, pa trim Rotorua, Danedinā, Hamiltonā un Ņūplimutā, pa divām Vangarejā, Napjērā, Nelsonā, Palmerstonā Nortā un Inverkargilā.