Indija plāno ierobežot pieļaujamo kāzu viesu skaitu, lai samazinātu pārtikas izšķiešanu

Indijas valdība apsver iespēju ierobežot pieļaujamo viesu skaitu kāzās, lai samazinātu pārlieku lielu pārtikas izšķiešanu, kad ēdienus pagatavo, bet neapēd, otrdien paziņoja Indijas amatpersona.

Kāzas Indijā ir slavenas ar savu ekstravaganci un naudas pieplūduma valstī dēļ kāzu svinības kļūst arvien greznākas, bieži vien tiek pasniegti dažādu pasaules virtuvju ēdieni un tajās ir lūgti simtiem vai pat tūkstošiem viesu.

"Mēs meklējam iespēju atjaunot 60.gados ieviesto kāzu viesu skaita kontroli," stāstīja Indijas pārtikas un patērētāju lietu ministrijas pārstāvis.

Viņš skaidroja, ka kāzu viesu skaita ierobežošana un citi noteikumi ir jāievieš pārtikas trūkuma dēļ, kas varētu rasties nākotnē.

"Šobrīd jautājums nav par trūkumu, bet par to, ka pārtika joprojām tiek izšķiesta un vislielākā pārtikas izšķiešana notiek kāzās," skaidroja ministrijas pārstāvis, kurš vēlējās palikt anonīms.

Opozīcija jau asi ir kritizējusi šādu nepopulāru lēmumu, nosodot valdību par nespēju atrisināt daudz nopietnākus jautājumus, piemēram, pārtikas cenu inflāciju.

"Tas ir absurds un pretīgs ierosinājums," teica opozīcijā esošās partijas "Bharatiya Janata" (Indijas Tautas partija, BJP) pārstāvis Prakašs Džavdekars.

Indijas pārtikas ministrs K.V. Tomass aprēķinājis, ka apmēram 15% no visiem graudiem un dārzeņiem Indijā kāzu un citu pasākumu laikā tiek izmesti.

"Uzskatām, ka varam ietaupīt labību valsts nabadzīgajiem un trūkumcietējiem, ierobežojot tās izmantošanu tādos ekstravagantos un izsmalcinātos sociālos pasākumos," laikraksts "Mail Today" citē ministra teikto.

Svarīgākais