Ukraiņu aktierim uzbrukts viesizrādēs Īrijā; viņš nonācis slimnīcā

© Pixabay.com

Aktieris Oleksandrs Grekovs tika nogādāts slimnīcā, un viņam bija nepieciešamas šuves pēc brutāla uzbrukuma sestdienas vakarā, ziņo irishmirror.ie.

23 gadus vecais aktieris, kurš ir Ļesja Ukrainka Nacionālā teātra dalībnieks, tikko bija pabeidzis spēlēt slavenās īru lugas “Tulkojumi” ukraiņu versijā slavenajā Abatijas teātrī Dublinā, Īrijā, kad saņēma spēcīgu sitienu pa galvu ar stikla pudeli, bet pēc tam vairākus dūrienus pa seju ar pudeles lauskām.

Anastasija Pavļenko, Ļesja Ukrainkas Nacionālā teātra rīkotājdirektora asistente starptautiskajos jautājumos, runāja ar The Irish Mirror Oleksandra vārdā.

Viņa paskaidroja: “Oleksandrs pēc mūsu pēdējās izrādes stāvēja netālu no Abatijas teātra.

Viņš smēķēja netālu no galvenās ieejas, un cilvēku grupa mēģināja izņemt cigareti no viņa mutes un atņemt cigarešu paciņu. Kad Oleksandrs mēģināja viņiem pretoties, cilvēku grupa sāka viņam sist ar pudeli. Viņi salauza pudeli viņam virs galvas... Viņi bija pieci, divi vīrieši un trīs meitenes.”

Pagaidām nav aizturēts neviens aizdomās turamais.

Pavļenko atklāja, ka Ukrainas krīzes dēļ viņiem bija jāsaņem Kultūras ministrijas un Aizsardzības ministrijas atļauja, lai aktieri varētu pamest kara plosīto valsti.

Aktieru un producentu grupa, kurā kopumā bija 28 cilvēki, pēc septiņām izrādēm atgriezās Kijivā.

Pasaulē

Igaunijas valstij piederošā nacionālā aviokompānija "Nordic Aviation Group", kas darbojas ar zīmoliem "Nordica" un "XFly", varētu zaudēt savu lielāko partneri - Skandināvijas aviokompāniju SAS -, jo SAS noslēgusi ilgtermiņa līgumu par sadarbību ar Zviedrijas lidsabiedrību BRA.