Svētdiena, 19.maijs

redeem Lita, Sibilla, Teika

arrow_right_alt Pasaulē

Ukrainā par bērnu tirdzniecību orgānu izmantošanai arestēts vīrietis

© Ekrānuzņēmums

Ukrainā, Aizkarpatu apgabalā aizturēts vīrietis, kurš tiek turēts aizdomās par bērnu tirdzniecību orgānu izmanotšanai. Tiek ziņots, ka viņam bija izdevies noslēgt vismaz trīs darījumus. Kas ar bērniem noticis turpmāk, nav zināms, raksta tv3.lt.

24. jūnijā Ukrainas likumsargi uz robežas ar Slovākiju aizturējuši aizdomās turētu personu par bērnu orgānu tirdzniecību. Ukrainas medijs “Korrespondent" vēsta, ka vīrietis vienu līdz divus gadus vecus ukraiņu bērnus pārdevis uz ES valstīm, vecākiem skaidrojot, ka viņus it kā adoptēs Eiropas ģimenes.

Aizdomās turamais aizturēts robežpunktā, kad viņš mēģināja izvest vēl vienu bērnu uz ārzemēm. Pie likumsargiem vērsusies kāda bērna māte, no kuras mēģināts nopirkt bērnu.

Ukrainas ziņu portāli vēsta, ka aizdomās turamajam bijusi pieredze darbā izglītības iestādēs. “Sazinoties ar vecākiem - potenciālajiem pārdevējiem, viņš sniedza pārliecinošus argumentus, kāpēc bērnam būtu labāk pamest valsti kara laikā,” komentēja žurnālists.

Noziedznieks sazinājās ar kādu sievieti un piedāvāja viņai 5 tūkstošus ASV dolāru par 11 mēnešus vecu mazuli, ka arī piedāvāja avansu - 1 tūkstoti dolāru. Taču viņš pats turpmāk bija paredzējis bērnu pārdot kādai “ģimenei no Eiropas” par 25 tūkstošiem dolāru. Vīrietis tika aizturēts uz Slovākijas un Ukrainas robežas, kad kopā ar mazuli un viņa māti mēģināja šķērsot robežu. Likumsargi apgalvo, ka viņu rīcībā ir informācija, ka patiesībā adopcija ES nenotiks, bet bērnu paredzēts pārdot “melno orgānu tirgotājiem”.