Ēģiptes revolucionāri piekāvuši un izvarojuši pazīstamu amerikāņu žurnālisti

© Scanpix

Nekārtību laikā Kairas Brīvības laukumā piekauta un seksuāla rakstura pazemojumus pieredzējusi amerikāņu telekanāla CBS žurnāliste Lara Logane (attēlā), kas tagad atgūstas slimnīcā Savienotajās Valstīs.

Uzbrukums žurnālistei noticis pagājušo piektdien, kad gavilējošais pūlis Brīvības laukumā līksmojis par prezidenta Hosni Mubaraka atkāpšanos.

Logane, viņas filmēšanas grupa un apsargi laukumā, kad to pārņēmusi vispārēja līksmība, nonākuši bīstamu elementu aplenkumā, teikts CBS paziņojumā. «Nekontrolējamā stāvoklī nonākušais vairāk 200 cilvēku lielais pūlis nošķīra Logani no viņas kolēģiem un tad pakļāva viņu cietsirdīgai un ilgstošai seksuālai vardarbībai un viņu piekāva.»

Logani paglābis tas, ka iejaukusies sieviešu grupa, kas arī atradās Brīvības laukumā, kā arī aptuveni 20 ēģiptiešu kareivji. Tad žurnāliste atkal pievienojusies filmēšanas grupai un sestdien atgriezusies ASV.

Ņujorkā bāzētā Žurnālistu aizsardzības komiteja pauda satraukumu par notikušo ar Logani, kā arī norādīja, ka Ēģiptes nekārtību laikā uzbrukumos cietuši 52 žurnālisti, bet 76 aizturējušas varasiestādes.

Pasaulē

Kādēļ “Estonia” traģēdijas izmeklēšanas lietā soda cilvēkus nevis par informācijas slēpšanu, bet tās noskaidrošanu; kādu iemeslu dēļ patiesība "Estonia" gadījumā dodas rokā tik grūti; kādēļ mistiskā veidā gāja bojā Latvijas autors, kurš pētīja notikušo traģēdiju.

Svarīgākais