Baraks Obama uz visiem laikiem atmetis smēķēšanu

ASV prezidents Baraks Obama uz visiem laikiem atmetis smēķēšanu. Par to, kā vēsta laikraksts USA Today, paziņojusi Savienoto Valstu pirmā lēdija Mišela Obama.

Baraks Obama, pēc viņa sievas vārdiem, jau aptuveni gadu nesmēķē. Mišela Obama izteikusies, ka viņas vīrs nolēmis atmest šo kaitīgo ieradumu, lai rādītu labu piemēru savām meitām. ASV pirmā lēdija paskaidrojusi, ka Malijai un Sašai pieaugot, Obama vēlas, «raugoties viņām acīs», pateikt, ka viņš vairs nesmēķē.

Šāda dzīvesbiedra rīcība, pēc Mišelas Obamas vārdiem, liek viņai lepoties ar vīru. Viņa arī piebildusi, ka nekad nav apgrūtinājusi dzīvesbiedru ar atgādinājumiem par smēķēšanas kaitīgumu, uzskatot, ka atmest šo ieradumu Obamam bijis «personīgs izaicinājums». «Ja kāds ir aizņemts ar pareizām lietām, es cenšos viņam netraucēt,» sacījusi Mišela Obama.

Pēc uzvaras ASV prezidenta vēlēšanās 2008. gada decembrī Obama publiski apsolīja atmest smēķēšanu pēc pācelšanās uz Balto namu. Tomēr 2009. gada jūnijā ASV prezidents atzinās, ka «dažreiz noraujas» un uzsmēķē pa cigaretei, taču piebilda, ka nekad to nedara savu bērnu klātbūtnē.

Svarīgākais